Skip to content

Boekenweek in de Bieb

12 maart 20122 minute read

Het motto van de 77e Boekenweek (14-24 maart) is: Vriendschap en andere ongemakken. Tom Lanoye schrijft het Boekenweekgeschenk Heldere hemel. Een cadeau voor klanten in de boekwinkel. De bibliotheek heeft haar eigen cadeau voor de trouwe leden: het Geschreven portret van Tom Lanoye. Schrijvers Adriaan van Dis en Kader Abdolah bezoeken Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar om te vertellen over vriendschappen.

Leden van de bibliotheek ontvangen het Geschreven Portret van Tom Lanoye. Het portret is geheel gewijd aan de auteur van het Boekenweekgeschenk en zijn werk. Het bevat bovendien een prijsvraag met aantrekkelijke prijzen.

Nieuwe leden krijgen bij inschrijving tijdens de Boekenweek het Boekenweekessay. Dit essay is geschreven door Nico Dijkshoorn en is getiteld ‘Verder alles goed’. Daarnaast is het Boekenweekmagazine gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Een bron van inspiratie om kennis te nemen van de vele tientallen titels die een relatie hebben met het Boekenweekthema. Hoofdsponsor NS laat iedereen op zondag 18 maart weer vrij reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Genoeg reden dus om tijdens de Boekenweek (14-24 maart) een bezoek te brengen aan de bibliotheek.

Poesiealbum herleeft tijdens Boekenweek
Speciaal voor de Boekenweek is er een applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt een mooi gedicht te plaatsen op de Facebook-pagina van vrienden en vriendinnen. Er kan zelf een gedicht worden geschreven maar er zijn ook voorbeeldgedichten. Moderne en ouderwetse. De bladzijden kunnen versierd worden met mooie albumplaatjes.
Voor 15 euro kunt u het album ook laten drukken. Eind april kunt u uw album dan ophalen in een bibliotheek of boekwinkel naar keuze.

Beste dichters winnen weekend Antwerpen
Tijdens de Boekenweek geeft hoofdsponsor NS drie maal 2 kaarten voor een weekend Antwerpen (inclusief hotelovernachting) weg aan vrienden die het mooiste gedicht schreven. Tevens zijn er zeven maal 2 kaarten voor het slotevenement van de Boekenweek in Deventer te winnen.

Tags

BibliotheekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top