Skip to content

Hockey Academie perfecte leerschool voor jong talent!

14 maart 20123 minute read

De Hockey Academie krijgt een online platform. Daarmee komt veel kennis over het trainen van hockeyjeugd ook beschikbaar voor clubs.
De Hockey Academie werd drie jaar geleden op initiatief van Eiffel en ABN AMRO opgericht. Doel is om jonge hockeyers in hun regio, onder leiding van toptrainers en (ex)internationals, de kans te bieden zich te ontwikkelen. Tot nu toe gebeurde dat op talententrainingen bij AH& BC in de regio Amsterdam, in de regio Eindhoven bij Oranje Zwart en is HGC de plek voor de regio Den Haag. Op de Larensche MHC werd onlangs een vierde dependance voor de regio ’t Gooi geopend. In het streven naar landelijke dekking zijn ook al verregaande gesprekken gevoerd met Nijmegen en Zwolle.

‘Deze topclubs vinden het belangrijk om iets terug te doen voor het hockey in de regio’, zegt Piet Hein Geeris, sponsormanager bij ABN AMRO. ‘Voor het hockey in zijn algemeenheid is het waardevol dat zij hun kennis overdragen. De realiteit is ook dat veel kleinere clubs behoefte hebben aan kaderopleiding en nog niet in staat zijn om zelf toptrainingen te faciliteren. Dan is dit een prima aanvulling voor kinderen die wel die behoefte hebben.’

De filosofie van de Hockey Academie is dat talenten dankzij extra training niet direct hun club hoeven te verlaten om hockey op hun niveau aangeboden te krijgen. ‘Doordat er in hockey steeds jonger op landelijk en districtsniveau wordt gespeeld, worden kinderen steeds eerder uit hun vertrouwde omgeving gehaald om hun geluk te beproeven bij grote clubs’, constateert Roelant Oltmans, oud-bondscoach en betrokken bij de Hockey Academie. ‘De vraag is of dat wel zo goed is en of dat wel helemaal hun eigen keuze is. Wij proberen met de Hockey Academie ze wel die trainingen en wedstrijden op topniveau te bieden, zonder ze uit die vertrouwde omgeving te halen. Vervolgens zijn ze rond de leeftijd van 16 jaar veel beter in staat om zelf een keuze te maken.’

De online tool van de Hockey Academie, ontwikkeld door de Online Sports Academy, is een welkome aanvulling op het aanbod. Het ondersteunt niet alleen de talenten, maar ook juist het kader van hockeyverenigingen.

Het nieuwe online systeem is mede ontwikkeld door Roelant Oltmans, Toon Siepman, Sjoerd Marijne en Jeroen Delmee. Met behulp van video’s demonstreren internationals als Kitty van Male, Billy Bakker en Jeroen Hertzberger samen met jeugdinternationals de laatste hockeytechnieken en oefenvormen.

De innovatieve tool ondersteunt verenigingen bij het structureren van hun hockeyopleiding. ‘Voor de clubs die zich aansluiten bij de Hockey Academie biedt dit de mogelijkheid om gebruik te maken van een grote hoeveelheid kennis en oefenstof. Het kan ze ook heel goed helpen om inzichtelijk te maken waar je in welke leeftijdscategorie accenten moet leggen’, aldus Oltmans.

Het systeem bestaat uit een grote database met meer dan 1000 oefeningen en beschikt over een volledig uitgewerkte leerlijn met 64 uitgewerkte trainingen per leeftijdscategorie en per seizoen.

Maar de Hockey Academie levert ook maatwerk. Trainingen en oefeningen kunnen worden aangepast of ontworpen. Daarnaast kunnen coördinatoren met behulp van het systeem trainingen klaar zetten voor de trainers en trainingen aanpassen, verbeteren en van feedback voorzien.

Voor nadere informatie:

– Neem voor meer informatie over de talententraining contact op met: talententraining@hockeyacademie.nl
– Neem voor meer informatie over de Online Hockey Academie contact op met: info@hockeyacademie.nl
– Of kijk op www.hockeyacademie.nl
– Voor overige vragen: Helen Lejeune-van der Ben, manager Hockey Academie, 06-47512184

Tags

HGCHockeyHockey AcademieTalent
Gerelateerde artikelen
Back To Top