Wedstrijdzwemmers WZK boeken geweldige resultaten

14 maart 20122 minute read

Na de Zuid-Hollandse Kampioenschappen van vorige week, was er afgelopen weekeinde alweer de vierde competitiewedstrijd van het seizoen, deze werd gezwommen in het vijfmei bad in Leiden. WZK zit dit jaar in een hele sterke pool en staat hier op een tijdelijke zesde plaats, Landelijke staat WZK rond de vijfentwintigste plaats en dat is van de tachtig deelnemende verenigingen een geweldig resultaat.

Bij de Zuid-Hollandse Kampioenschappen in Dordrecht was WZK met vijf deelnemers vertegenwoordigd. Maaike Brown mocht uitkomen op de 100 vlinder, 200 wissel en de 100 vrije slag, zij wist mooie tijden op de klok te zetten. Isobel Maddock zwom de 100 vlinder en de 100 vrije slag waar zij een negende plaats veroverde. Megan Wainwright werd vijfde op de 100 vrij en zesde op de 200 wissel, Georgia Taylor veroverde een zesde plaats op de 100 vlinder en Michelle Bellekom wist op de 100 meter rugslag het zilver wist te bemachtigen.

Bij de competitiewedstrijd waren er dit keer een heleboel 200 meters op het programma waardoor de wedstrijd vrij lang duurde. WZK startte vol goede moet met de 4×100 meter wisselslag estafette voor dames, Marina Welsh ging als eerste zwemster van start op de rugslag, wat haar gelijk een nieuw clubrecord op deze afstand opleverde. Na deze geweldige start zwom Helen Nie de schoolslag, Megan Wainwright de vlinder en Karin Simons de vrije slag. Een geweldige eerste plaats als resultaat. De jongens op de 4×50 vrije slag wisten hierna een tweede plaats te bemachtigen. Bij de individuele nummers waren er maar liefst zes gouden, acht zilveren en twaalf bronzen medailles in de wacht gesleept. Tevens waren er door vele zwemmers geweldige persoonlijke records gezwommen. Zoals Molly Clark die negentien seconden van haar 200 wissel af wist te zwemmen en Fran Boersma die op dezelfde afstand vijftien seconden verbeterde. Jason Everard verbeterde tien seconden op de 200 vrij en wel vijftien op de 100 school. Maria Serrano Ruber verbeterde op deze afstanden tien en zes seconden. Oliver Wainwright zwom zijn 100 vrij dertien seconden sneller en Megan Wainwright verbeterde het clubrecord op de 100 wisselslag in een mooie tijd van 1.14.43. Dit is maar een kleine greep uit de vele goede prestaties.

Als afsluiting was er een 4×50 wisselslag estafette en ook deze meisjes wisten de winst naar zicht toe te trekken. Het is even afwachten tot alle resultaten binnen zijn, maar WZK laat zeker van zich horen in dit competitiegeweld. Kijk voor alle uitslagen even op onze site; www.wzk-wedstrijdzwemmen.nl