Skip to content

Onthulling eerste openbare Dunea-tapkraan in Wassenaar

16 maart 20122 minute read

Op donderdag 22 maart – Wereld Waterdag – wordt de eerste nieuwe openbare Dunea-tapkraan in Wassenaar in gebruik genomen. Wethouder Fred Sanders, raadslid Antoon Claassen van Wassenaar en algemeen directeur Piet Jonker van Dunea tappen om 11.00 uur het eerste glaasje water. De eerste van in het totaal drie openbare tapkranen is geplaatst op het pleintje Kerkstraat/Langstraat te Wassenaar.

Dunea en de gemeente Wassenaar zijn overeengekomen om drie tappunten te plaatsen. De tappunten komen op centrale plekken in het dorp te staan. Hierdoor kunnen voorbijgangers bij de openbare tapkraan gratis water tappen en zoveel drinken als dat ze maar willen. Naast deze centrale locaties staan er ook openbare tapkranen in de duingebieden. De tapkraan maakt zo de verbinding tussen water en gezondheid zichtbaar en tastbaar. Hiermee wordt een basis gelegd voor ‘het gezonde leven’. Eén van de speerpunten waar Dunea, maar ook de gemeente Wassenaar, voor staat.

Ook duurzaamheid is een speerpunt dat door Dunea en de gemeente wordt gedeeld. De openbare tapkraan draagt daar aan bij. Het kraanwater van de tappunten komt direct uit de waterleiding. Het water wordt op een duurzame manier gezuiverd en gewonnen in de duinen tussen Katwijk en Monster. Daarnaast zijn de gemeente en Dunea het er over eens dat de tapkranen ook goed zijn voor het milieu. In plaats van flesjes water te kopen en daarna weg te gooien, kunnen deze flesjes nu bij een watertappunt opnieuw gevuld worden met koel, lekker én gezond drinkwater.

Iedereen die bij dit feestelijke moment aanwezig is, krijgt van Dunea een gratis bidon. Het evenement vindt plaats op het pleintje voor Brasserie Lien, Langstraat te Wassenaar.

Tags

Dunea
Gerelateerde artikelen
Back To Top