Skip to content

Paarden mogen de duinen weer in

16 maart 201239 second read

Dunea heeft vandaag – vrijdag 16 maart – de preventieve maatregel ter voorkoming van het rhinovirus in de duingebieden opgeheven. Alle ruiterpaden, maar ook de tijdelijke paardenstal bij Pannenkoekenboerderij Meijendel, zijn vanaf nu weer toegankelijk voor paarden.

Dunea had de maatregel ingesteld omdat in bepaalde delen van de duingebieden, Meijendel Konikpaarden en in Solleveld Fjorden, vrij rond lopen. De paarden vormen samen met de runderen en de konijnen een belangrijk onderdeel van het begrazingsbeleid van Dunea en het beheer van de natuur. Gelukkig heeft het virus de kuddes niet bereikt en zijn de paarden in goede conditie.

Dunea is verheugd dat het virus snel onder controle is en de bezoekers die Meijendel en Solleveld aandoen (waaronder ruiter en paard) weer vrij uit en volop kunnen genieten van de rust en ruimte in deze prachtige natuur.

Tags

Dunea
Gerelateerde artikelen
Back To Top