Skip to content

WZK Heren 1 wint topper van VZV!!!

18 maart 20123 minute read

Afgelopen zaterdag stond de topper op het programma, WZK ontving thuis VZV uit IJmuiden. Deze jonge en goede ploeg wist thuis WZK met 11-5 te verslaan. WZK had toen een collectieve off-day en zou vandaag voor eigen plubliek dit graag recht zetten. Helaas moesten een aantal vaste supporters van Heren 1 elders zelf spelen, maar desondanks toch een redelijk volle tribune. Ook VZV had wat support meegenomen, waardoor er een goede sfeer was in het Sterrenbad. In de eerste periode kwamen de gasten op voorsprong en pas halverwege de eerste periode kon WZK de eerste treffer maken, Raymond Vonk was trefzeker uit een man meer. Niet veel later wist Roderic Vonk WZK met een hele mooie actie op 2-1 te zetten, maar een overtal situatie voor WZK betekende helaas niet de 3-1. In de tweede periode misten beide ploegen een man meer, maar was het uiteindelijk toch Roderic die de thuisploeg op de 3-1 voorsprong zette. WZK vergat vervolgens de 4-1 te maken en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De wedstrijd werd fysieker en soms zelfs wat grimming.

VZV krijgt een man meer, maar stuit tot twee keer toe op keeper Sander Snelleman, helaas tellen de scheidsrechters het derde schot, wat via de onderkant lat op de lijn blijft liggen en dus nooit heeft gezeten. De emoties lopen nog iets verder op, maar gelukkig weten de scheidsrechters de wedstrijd in de hand te houden en na enkele berispingen gaan we weer verder met waterpolo. VZV profiteert er in de derde periode echter van, WZK soort niet, ook niet uit de normaal gesproken sterke man meer en hierdoor gaan we de laatste periode met een 3-3 stand in. In de vierde periode legt Roderic Vonk binnen 5 seconde van een man meer de bal achter de overigens ook goed keepende doelman van VZV. Toch komt VZV weer langszij, wederom de nummer 8, een van de gebroeders Duineveld. De spanning neemt toe en de keepers houden hun hok schoon. Tot een halve minuut voor tijd, wederom Roderic Vonk die met een prachtige actie keeper Raap kansloos laat en WZK op een 5-4 voorsprong zet! Nog 32 seconden… VZV probeert nog een aanval op te zetten, maar die wordt door WZK onderschept. Trainer Ron van der Wild vraagt een time-out aan, maar de scheidsrechters horen hem niet! WZK speelt rond en dan toch de time-out.. nog 19 seconden, maar dat geeft WZK niet meer weg en speelt de wedstrijd netjes uit! Wat een wedstrijd, opluchting en blijdschap bij de Wassenaarders, terecht teleurstelling in het kamp van VZV. Het publiek heeft genoten, maar moet even bijkomen van de spanning, 31 maart, DJK ZAR uit Amsterdam komt op bezoek, dat beloofd weer een spektakel te worden, ze staan dan wellicht op 5 punten achterstand, maar deze goede ploeg gaat het WZK zeker lastig maken en puntverlies kan WZK niet hebben met Brandenburg in haar nek. Dus, tot 31 maart allemaal, in het sterrenbad!

Tags

Heren 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top