Skip to content

Kap van zieke en gevaarlijke bomen

20 maart 20122 minute read

Donderdag 22 en vrijdag 23 maart start de afdeling ingenieursbureau van de gemeente Wassenaar met het kappen van 11 zware bomen. Deze bomen zijn ziek, gevaarlijk of staan de ontwikkeling van andere bomen in de weg.
 
Redenen voor het kappen van de bomen
Na onze jaarlijkse controle van de zware bomen zijn deze 11 bomen voor een her-controle door een boomtaxateur beoordeeld. De bomen in onderstaande lijst zijn gevaarlijk en er bestaat een risico voor afbreken of windworp (omwaaien). De bomen staan veelal langs de openbare weg en zijn meestal aangetast door schimmels (o.a. honingzwam, korsthoutskoolzwam, tonderzwam, reuzenzwam, etc.).
 
In het kader van de zorgplicht geldt voor deze bomen dat de veiligheid langs de openbare weg niet meer kan worden gegarandeerd. Als de aantastingen zwaar zijn en al enkele jaren in en rondom de boom woekeren, dan worden deze bomen gevoelig voor windworp of breuk. Uiteraard zullen op de opengevallen plaatsen zoveel als mogelijk nieuwe bomen worden geplant.

Verkeer en maatregelen
Het verkeer zal weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden. De meeste bomen staan op rustige wegen in de woonwijk. Wel worden passende verkeersveiligheidsmaatregelen genomen en worden direct omwonenden geïnformeerd.
 
Bomen die worden gekapt
Vanwege gevaar voor de woonomgeving door windworp, stam- en takbreuk worden de volgende bomen verwijderd. Langs de Schouwweg worden er 3 eiken verwijderd. Op de hoek van de Papegaaienlaan en de Backershagenlaan, op de Stoeplaan en op de Koekoekslaan worden 3 afgestorven eiken verwijderd.
 
Vanwege aantasting door tonderzwam worden op de Burchtlaan en op de Starrenburglaan een moeraseik en een abeel verwijderd. Op de Jagerslaan wordt een eik verwijderd die is aangetast door bruinrot. Bij de Julianaweg staan twee afgestorven dennen die verwijderd worden.

Tags

BomenGemeenteKappen
Gerelateerde artikelen
Back To Top