Skip to content

Luciano’IJssalon uit Wassenaar is ‘IJssalon van het jaar 2012’

20 maart 20122 minute read

Luciano’IJssalon uit Wassenaar mag zich dit jaar ‘IJssalon van het jaar 2012’ noemen. Na op 7 februari jl. met vier andere ijssalons genomineerd te zijn voor deze titel, kwam vandaag 19 maart als beste ijssalon van 2012 uit de bus.

De ijssalons die streden om de titel ‘IJssalon van het jaar’ mochten met één medewerker uitkomen tijdens de wedstrijden voor de ‘Gouden IJsspatel’ en de ‘Gouden IJscreatie’ tijdens IJsvak op 6 en 7 februari  jl. te Utrecht. De scores hiervan werden bij elkaar opgeteld. De vijf ijssalons met de hoogste score werden vervolgens genomineerd voor IJssalon van het jaar.

Tijdens de nominatieperiode, 8 februari tot 15 maart, zijn de genomineerde ijssalons beoordeeld op gastvrijheid en hygiëne. De beoordelingen die hier uit voortkwamen zijn opgeteld bij de eerdere scores, wat geleid heeft tot de uiteindelijke winnaar.

Vandaag, op de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs, vond op het IJscentrum in Wageningen de bekendmaking plaats. De spanning steeg toen de vijf  genomineerden naar voren werden geroepen. Op nummer één eindigde Luc Blok van Luciano’s IJssalon uit Wassenaar. Hij ontvingen uit handen van SVH meester ijsbereider Marcel Janssen uit Nederweert, de winnaar van 2011, de beker van de ‘IJssalon van het jaar 2012’. In totaal hebben 95 ambachtelijke ijsbereiders uit Nederland deel genomen aan de wedstrijden.

18e editie
IJsvak en de daaraan gekoppelde ijsvakwedstrijden wordt jaarlijks georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren. Hierbij spelen hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol. Naast de wedstrijden worden de bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops voorbereid op het nieuwe ijsseizoen. De IJsvak vond dit jaar voor de achttiende keer plaats en de vakwedstrijden georganiseerd door het IJscentrum voor de zesde keer in deze opzet.

© Horecavizier
bron: IJssalon van het jaar 2012

Tags

2012IJssalonLuciano
Gerelateerde artikelen
Back To Top