Skip to content

Zaterdag 24 maart 2012: Landelijke Compostdag

20 maart 20122 minute read

Inwoners van de gemeente Wassenaar kunnen op zaterdag 24 maart 2012 gratis compost scheppen bij het Avalex afvalbrengstation (Hogeboomseweg 6, Wassenaar). Met deze actie bedanken de gemeente Wassenaar en Avalex inwoners voor hun inspanning organisch afval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost!

Op 24 maart wordt de compostdag officieel om 12.00 uur geopend door wethouder Marc van Dijk en Fred Sanders en zal om 16.00 uur eindigen. Inwoners kunnen gedurende de middag zelf compost scheppen. Avalex raadt aan om een stevige zak of een emmer mee te nemen om de compost in te vervoeren.

Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel burgers is dat de gewoonste zaak van de wereld. De gemeente Wassenaar en Avalex willen inwoners bedanken voor hun inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Op vertoon van de Avalexpas kunnen inwoners gratis compost komen scheppen. Inwoners worden aangeraden er op tijd bij te zijn, want op is op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost scheppen bij het Avalex afvalbrengstation.

Natuurlijke balans
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee!
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Tags

Avalex
Gerelateerde artikelen
Back To Top