Skip to content

Boomfeestdag woensdag 21 maart 2012

22 maart 201246 second read

De jaarlijkse boomfeestdag op de Paauw werd verzorgd en georganiseerd door Ing. Bureau en Team Uitvoering gemeente Wassenaar en de tuinders van de Wassenaarse VolkstuindersVereniging.

Het weer was geweldig en er kwamen dit jaar leerlingen van de Jan Baptist- en Jozefschool. Wethouder Dienke Dekker opende deze dag en de kinderen kregen een informatieboekje met uitleg en vragen over bijv. het gewicht, de ouderdom en de hoogte van de verschillende bomen. Waarvoor de bomen dienen en dat bomen een paspoort hebben waarin hun naam staat (in alle landen gelden dezelfde Latijnse namen) En het leren berekenen hoe hoog een boom is. Leuk was het raden van vogelgeluiden d.m.v. een quiz. De tuinders vertelden over de door hen gekweekte groenten en fruit en de bijenteler over het maken van de honing door de bijen. Ook de schapen ontbraken dit jaar niet. De boomfeestdag is een evenement dat het verdient om jaarlijks terug te keren !

Tags

BoomfeestdagCDAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top