Skip to content

‘Geen bewijzen voor seksrel Wassenaar’

22 maart 20122 minute read

Er zijn geen bewijzen dat er tijdens een nazit van een aantal raadsleden en een VVD-wethouder in het stadhuis van Wassenaar seksuele intimidatie en ongepast gedrag heeft plaatsgevonden.

Dat blijkt uit een rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) waarvan donderdagmiddag de conclusies werden gepresenteerd.

Vier raadsleden hadden een week na die nacht half februari raadsvragen gesteld over het incident. Maar de raadsleden in kwestie, inclusief het vermeende slachtoffer, weigerden aan het BING-onderzoek mee te werken.

Uit interviews met alle andere aanwezigen blijkt echter volgens BING dat het vrijwel zeker is dat er niets van die strekking zou zijn gebeurd.

Gesprek
De vier raadsleden in kwestie stelden niet mee te willen werken omdat ze twijfelden aan de onpartijdigheid van Bas Eenhoorn, die BING als adviseur terzijde stond. Bovendien wilden zij graag een ‘breder’ onderzoek naar de bestuurscultuur in het villadorp.

Burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar stelde in een reactie een ”indringend gesprek met alle raadsleden en wethouders te gaan hebben over ethiek, normen en waarden”. Hij wil dat in de toekomst alle betrokkenen ”stoppen met het in omloop brengen van geruchten, berichten en halve waarheden die personen en de gemeente schade berokkenen” zoals nu naar het lijkt het geval was.

Aangifte
De Wassenaarse wethouder en locoburgemeester Henk de Greef heeft donderdag aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen drie raadsleden die hem hadden beticht van seksuele intimidatie. Dat maakte hij bekend na de presentatie van het rapport van BING.

© NU.nl
bron: ‘Geen bewijzen voor seksrel Wassenaar’

Tags

BINGHenk de GreefMary Jo van de VeldeOnderzoekSeksrelVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top