Skip to content

Het heilige Feyenoord-gras komt uit Wassenaar

22 maart 201252 second read

De Kuip bestaat volgende week 75 jaar. Het stadion is onder meer beroemd om de uitmuntende kwaliteit van het gras: ‘een tapijt van groene rubber’. De basis hiervan werd in 1936 gevonden in Wassenaar. Bekijk meer historische Kuip-foto’s op deze Facebook-pagina.

Op 9 juni 1936 had het Rotterdamsch Nieuwsblad goed nieuws over de Kuip: na lang zoeken was er eindelijk een weiland gevonden, dat de zoden kon leveren voor de grasmat van het nieuwe stadion. ‘Dit weiland is gelegen onder de gemeente Wassenaar en heden is met het steken van de zoden en het transport daarvan naar Rotterdam begonnen.’

Op 20 juni beschreef het Nieuwsblad de voortgang van de aanleg: ‘Aan het speelveld wordt nog druk gewerkt. Maar het meeste werk is toch reeds verzet. Er is eerst 10 c.M. [kubieke meter, redactie] humus opgebracht, en daarna 25 c.M. bloembollen-grond (geestgrond). Daarin zijn de draineerbuizen gelegd, welke buizen weren afgedekt met een grintlaag en tenslotte is men thans bezig met het leggen van de zoden, welke, zooals reeds gemeld werd, in de gemeente Wassenaar worden gestoken.’

Lees het hele artikel hier

Tags

FeyenoordGrasmatKuipWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top