Skip to content

‘Onderzoek seksrel Wassenaar verdwijnt in kattenbak’

22 maart 20122 minute read

Gemeenteraadslid Mary-Jo van de Velde (37), die slachtoffer zou zijn van seksuele intimidatie op gemeentehuis De Paauw in Wassenaar, verwacht niets van het integriteitsonderzoek door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) naar de ‘seksrel’. Dit zegt zij tegen elsevier.nl.

Doodsbedreigingen
De conflicten in het bestuur van Wassenaar vormen ook de achtergrond van recente doodsbedreigingen aan het adres van DLW-fractievoorzitter Ben Paulides en diens assistent Ruud Ruigrok van der Werve, die Elsevier vorige week onthulde. Ruigrok van der Werve zou vorige week op straat in Wassenaar met een vuurwapen door twee onbekenden met de dood zijn bedreigd.

In weekblad Elsevier deze week een reportage over de achtergronden van de uit de hand gelopen seksrel in villadorp Wassenaar

BING onderzocht de veel besproken ‘seksrel’ in Wassenaar, waarbij Van de Velde – van de lokale partij Wat Wassenaar Wil (WWW) – door een plaatselijke wethouder seksueel zou zijn lastig gevallen. Het Bureau presenteert donderdag haar bevindingen.

Geslachtsdeel
Uit het onderzoek moet blijken of de beschuldiging van ‘ongewenste omgangsvormen’ door Van der Velde jegens VVD-wethouder Henk de Greef gegrond is.

Volgens Van de Velde zou De Greef haar tijdens een borrel na een raadsvergadering in februari hebben toegevoegd dat hij haar ‘met de gordijnen dicht en de kleren uit een lesje zou leren in de kamer van de wethouder’. De Greef zou daarbij hebben gewezen op de lengte van zijn geslachtsdeel.

Lees het hele artikel hier

Tags

BINGHenk de GreefMary Jo van de VeldeOnderzoekSekrelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top