Skip to content

Persverklaring WWW naar aanleiding publicatie onderzoeksresultaten van BING

22 maart 20122 minute read

WWW heeft kennis genomen van het feit dat het onderzoeksresultaat is gepresenteerd WWW handhaaft haar eerder geuitte bezwaren tegen het onderzoek, te weten

– de opdrachtverstrekker (burgemeester) is aantoonbaar niet neutraal
– het onderzoek beperkt zich slechts tot de seksueel getinte opmerking en beslaat niet alle gebeurtenissen en uitspraken van de betreffende avond. Daarnaast wordt geen aandacht besteed aan de gedrags- en bestuurscultuur, hoewel het BING rapport een onderzoek terzake t adviseert.
– de “begeleider” is een uit Wassenaar afkomstige VVD prominent, waarmee een van de getuigen een onprettige “ervaring” heeft gehad.

WWW heeft eerder verklaard volledig te willen meewerken aan een breed onafhankelijk onderzoek. De burgemeester was echter niet bereid de opzet van het onderzoek zowel echt onafhankelijk als breder te maken.

Enige weken geleden zijn door enige aanwezigen getuigenverklaringen gedeponeerd bij een notaris.

Mevrouw Van de Velde heeft inmiddels aangifte gedaan. Het is nu aan de officier van justitie respectievelijk de onafhankelijke rechter een uitspraak te doen. De bij de notaris gedeponeerde verklaringen zullen hiervoor ter beschikking worden gesteld.

WWW wijst er op dat door het ontbreken van de verklaringen van benadeelde en 3 cruciale getuigen het uiteindelijk door de rechter uit te spreken vonnis de waarde van het rapport zal bepalen.

WWW ziet dat in vertrouwen tegemoet.

WWW zal derhalve, zolang dit nog onder de rechter is, geen commentaar leveren op het BING rapport.

Fractie Wat Wassenaar Wil

Tags

BINGOnderzoekSeksrelWWW
Gerelateerde artikelen
Back To Top