Skip to content

WZK Waterpolo draait weer goed weekend

26 maart 20122 minute read

Afgelopen zaterdag speelde Heren 1 in Aalsmeer tegen Oceanus 2. De eerste van de laatste 5 wedstrijden op weg naar hopelijk weer een kampioenschap! WZK begon moeizaam aan de wedstrijd. Na de 1-0 van de thuisploeg maakte Bas van Veen met een heerlijk schot de gelijkmaker. Aan het einde van het eerste part maakte WZK via Patrick van Eijk wel een doelpunt uit een man meer. In de tweede periode kwam Oceanus weer gelijk uit een vrije bal van de 5 meter. Hierna leek WZK de wedstrijd te gaan beslissen, eerst werd er wederom een man meer verspeeld, maar via Maurice Swillens en Roderic Vonk kwam WZK op 2-4. Toen aan het begin van de derde periode Remon de Jong 2-5 maakte met wederom zo’n lekker schot in de korte hoek. De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen kwam terug tot 4-5 en na de 4-6 van Patrick van Eijk zelfs tot 5-6. De laatste periode liet WZK duidelijk zien waarom ze bovenaan staan, Raymond Vonk, Remon de Jong, Patrick van Eijk en Menno de Jong zorgden voor een 5-10 eindstand! Volgende week de topper in het sterrenbad tussen WZK en DJK/ZAR uit Amsterdam. WZK mag geen punten verspelen.

Dames 2 speelde een belangrijke wedstrijd tegen Alkemade, de koploper. De dames zijn nog steeds op weg om te promoveren. Er werd goed begonnen aan de wedstrijd. Coach Ellen Hoogenes had de vorige onderlinge strijd goed nabesproken dus de dames wisten wat hen te doen stond. Halverwege het eerste partje valt dan het eerste doelpunt voor WZK en aan het eind van het tweede partje van de 2-0. Alkemade komt in het tweede partje aan de beurt en weet dan de 2-2 te maken. WZK verliest een beetje de grip, maar weet zich in het derde partje terug te vechten, Het blijft lang 2-2 tot Annika den Dulk met een man meer de bal in de netten weet te werken, 3-2. Het laatste partje moest dan de genadeslag geven en dat gebeurde ook. Silvia Remmerswaal en Miranda Cardinaal wisten beide een doelpunt mee te pikken en zo winnen de dames deze beladen wedstrijd. Volgende week zaterdag zijn er wederom veel wedstrijden te bekijken in Het Sterrenbad. Neem ook eens een kijkje op onze site: www.wzk-waterpolo.nl.

Tags

WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top