Skip to content

Brandweermuseum Wassenaar en nieuwe museum van Joop van Caldenborgh kunnen fuseren

1 april 201245 second read

De heer Joop van Caldenborgh heeft 28 maart officieel een aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij het college van B&W ten behoeve van het tentoonstellingsgebouw dat hij wil realiseren op Landgoed Voorlinden.

Het CDA ziet dit als het juiste moment  nu de fusiebesprekingen te starten die erop gericht zijn het brandweermuseum Wassenaar en de collectie van de heer van Caldenborgh te laten fuseren tot één Wassenaars museum. Naar het oordeel van het CDA is Wassenaar te klein om twee musea te huisvesten en komt daardoor onze zelfstandigheid in gevaar. De collectie van het Wassenaarse brandweermuseum sluit prima aan bij de ontwikkelingen van landgoed Voorlinden . Ruim 80% van die collectie  is gericht op de ontwikkeling van de brandweerzorg op en nabij Wassenaarse landgoederen zoals Voorlinden,  de Paauw en Backershage. Het CDA stelt het college voor heden nog de eerste gesprekken hierover aan te gaan met de heer van Caldenborgh.

Tags

BrandweermuseumCaldenborghFuseren
Gerelateerde artikelen
Back To Top