Skip to content

WZK overtuigend tegen DJK-ZAR!

1 april 20122 minute read

Wederom veel publiek afgelopen zaterdag en de spanning was voelbaar. DJK-ZAR kon in de uitwedstrijd nog maar net verslagen worden en heeft lang meegedaan in de strijd om het kampioenschap. WZK kan zich geen puntverlies veroorloven met nummer 2 Brandenburg op slechts 2 punten. WZK begon zeer sterk aan de wedstrijd, maar na de snelle 1-0 van Patrick van Eijk werd meerdere malen goed gered door de Amsterdamse keeper. Vervolgens was hij echter kansloos op een schitterend schot van Menno de Jong in de bovenhoek na een mooie pass van Patrick. Roderic Vonk bracht WZK op een comfortabele 3-0, ook hij wist met een mooi schot het net te vinden. WZK ging door, maar vergat aan het einde van de eerste en het begin van de tweede periode een overtal situatie af te maken, maar op de schoten van Patrick was geen antwoord, zowel de 4-0 als de 5-0 uit een strafworp kwamen van zijn hand!

Uit een man meer deed DJK wat terug, waarna Raymond Vonk de 6-1 kon maken. In de derde periode ging Raymond Vonk door met een paar mooie midvoor acties, eerst maakte hij de 7-1 en na de 7-2 (ook een mooie midvoor actie), ook de 8-2. Vervolgens ging Patrick nog even door met schieten.. dat werd snel achter elkaar 9, 10 en 11-2! Ja, inderdaad 6 stuks deze avond! In de laatste periode leek het of WZK wat gas terug nam, de gasten scoorden uit een man meer en een midvoor actie twee keer achter elkaar, 11-4. WZK was wat slordig in de afronding, 2 man meers werden verspeeld en uit eindelijk mocht de amsterdamse ploeg nog wel een man meer afronden. Hiermee kwam de eindstand op 11-5 uit, een heerlijke wedstrijd van de wassenaarse ploeg! Nog 3 wedstrijden te gaan, eerst een weekend rust en dan KZC in Beverwijk, Het Y in Amsterdam en dan op 28 april thuis tegen ZPCH uit Hoofddorp. Blijf ons volgen en hopelijk tot 28 april in het Sterrenbad!

Tags

Heren 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top