Skip to content

Laatste competitiewedstrijd WZK wedstrijdzwemmen

2 april 20123 minute read

Afgelopen weekeinde was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, deze werd gezwommen in het Wedde in Voorschoten. WZK stond bij aanvang van deze wedstrijd op een goede 21-ste positie in het algemeen klassement. Deze wedstrijden beginnen altijd met een tweetal estafettes. Dit maal de 4×50 wisselslag voor jongens en de 4×50 vrije slag voor meisjes, deze laatste wisten met ruime voorsprong de winst in de wacht te slepen.

Na de estafettes was het de beurt aan de jongere zwemmers op de 50 vlinderslag, Mark McKenzie veroverde hier zilver en Karen Voet en Carson Gentry brons. Bij de 200 vrije slag behaalde Megan Albon een geweldige eerste plaats, op deze afstand waren er ook hele grote verbeteringen van de persoonlijke records, zoals Molly Clark wist haar tijd met wel zesendertig seconden aan te scherpen, Isabella Allen met tweeëntwintig, Calum Dunn Rundle met zestien, dit waren slechts een paar van de vele Pr’s. Op de 100 wisselslag behaalde Samuel Us en Michelle Bellekom het zilver en Tara Advaney het brons. Rein Goedhard verbeterde zijn tijd met elf seconden en Marina Welsh wist op de 100 rugslag en de 100 vrije slag het goud te bemachtigen. Bij de dames/heren op de 200 wissel en de 50 vrije slag was er zilver voor Bart Drechsel en brons voor Karin Simons. De jongens in de leeftijdsgroep minioren 6 waren ruim vertegenwoordigd, het is dan ook altijd leuk om te zien hoe de sportieve strijd tussen deze groep zich manifesteert. Deze keer zwommen zij de 100 vrije slag en lagen wederom dicht bij elkaar, Paul McKenzie wist een tweede plaats te bemachtigen, Oliver Maddock werd derde, Oliver Wainwright vierde en Mark McKenzie vijfde. Lara Clucas gaat de laatste tijd erg vooruit, dit was op de 50 schoolslag ook duidelijke te merken, met een voorsprong van twee seconden lied zij de concurrentie achter zich en behaalde een mooie gouden plak. Dit geld ook voor Michelle Bellekom die na een leerzame clinic rugcrawlstart haar tijd met maar liefst tien seconden verbeterde en hiermee nog maar vier seconden van het clubrecord over all is verwijderd, het leverde haar hier in ieder geval een mooie eerste plaats op. Tara Advaney verbeterde haar tijd met wel dertien seconden. Bij de jongens op deze afstand werd Samuel Us derde.

De wedstrijd werd weer afgesloten met een tweetal estafettes, de 4×50 vrije slag voor jongens, waarbij WZK een tweede plaats veroverde en de 8×50 vrije slag mix jongens/meisjes wat goed was voor een derde plaats. Bij het maken van dit stukje waren nog niet alle punten van alle verenigingen bekend, maar het laat zich er naar uitzien dat WZK van de 80 deelnemende verenigingen op de 21 plaatst zal eindigen.

Tags

WedstrijdzwemmenWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top