Ga naar hoofdinhoud

WZK Waterpolo draait goed

2 april 20123 minute read

Zaterdagavond 31 maart speelde de dames 1 tegen Donk 4. Het team van Donk 4 bestond uit oud-internationals. Ondanks dat was het een sportieve wedstrijd en liep het gelijk op. Tijdens dit spel wist met name het publiek er een goede sfeer in te krijgen. Deze wedstrijd liep af met een eindstand van 9 – 7 in het voordeel van Wzk. Dit mede door mooie doelpunten van Jamilla Hogenboom en Anouk Noordervliet. WZK CJ1 werd vorige week kampioen en moest deze week wederom bewijzen waarom en hoe! De kampioensploeg heeft ook het afgelopen weekend top gepresteerd. Ditmaal werd ZDHC C1 uit Den Haag getrakteerd op een 26-3 nederlaag. Joop Sassen was met 8 treffers wederom de topschutter van WZK. Ook Jason Everard (5), Max Goense (5) en Rein Goedhart (4) waren prima op schot. Zelfs de verdedigers Robin Stoute en Bart van der Velde hadden hun bijdrage met ieder 2 doelpunten. Het was wederom een schitterende wedstrijd van de kant van WZK. Enorm snelle combinaties en hele mooie assists.

Heren 1 speelde thuis tegen DJK-ZAR, welke in de uitwedstrijd nog maar net verslagen kon worden. WZK kan zich geen puntverlies veroorloven met nummer 2 Brandenburg op slechts 2 punten. WZK begon zeer sterk aan de wedstrijd, maar na de snelle 1-0 van Patrick van Eijk wist de keeper van DJK-ZAT meerdere malen goed de bal uit het goal te houden.Vervolgens was hij echter kansloos op een schitterend schot van Menno de Jong in de bovenhoek na een mooie pass van Patrick. Roderic Vonk bracht WZK op een comfortabele 3-0, ook hij wist met een mooi schot het net te vinden. WZK ging door, maar vergat aan het einde van de eerste en het begin van de tweede periode een overtalsituatie af te maken, maar op de schoten van Patrick was geen antwoord, zowel de 4-0 als de 5-0 uit een strafworp kwamen van zijn hand! In de derde periode ging Raymond Vonk door met een paar mooie midvooracties, eerst maakte hij de 7-1 en na de 7-2 ook de 8-2. Vervolgens ging Patrick nog even door met schieten.. dat werd snel achter elkaar 9, 10 en 11-2! In de laatste periode leek het of WZK wat gas terug nam, de gasten scoorden uit een man meer en een midvoor actie twee keer achter elkaar, 11-4. WZK was wat slordig in de afronding, 2 man meers werden verspeeld en uiteindelijk mocht de Amsterdamse ploeg nog wel een man meer afronden. Hiermee kwam de eindstand op 11-5 uit, een heerlijke wedstrijd van WZK.

Tags

Dames 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top