Skip to content

Fietstocht ten bate van Hospice Wassenaar

10 april 20123 minute read

Zondagmiddag 20 mei houden de vijf rotaryclubs van Wassenaar en Voorschoten een prachtige fietstocht van 25 kilometer. De opbrengst is bestemd voor verbetering van de huisvesting van Hospice Wassenaar. Inschrijven kan via de speciale website www.rotaryfietstocht.nl.

De fietstocht begint en eindigt bij Manege Santhorst aan de Papeweg 43, tussen Wassenaar en Voorschoten. Aan de hand van een uniek routeboekje met beschrijvingen en foto’s worden de deelnemers door Voorschoten geleid, langs de Vliet, via Duivenvoorde en de Horsten en door Wassenaar weer terug. Onderweg krijgen de fietsers een gratis ijsje aangeboden van Luciano’s IJssalon in Wassenaar, IJssalon van het jaar 2012. Starten kan tussen 13.15 en 15.00 uur. Aan de finish is er een barbecue met livemuziek, waar de fietsers kunnen uitrusten en nagenieten van hun prestatie.

Het evenement wordt georganiseerd door vijf rotaryclubs: Wassenaar, Wassenaar-Ter Horst, Wassenaar-Wetering, Voorschoten-Leidschendam en Duivenvoorde. De clubs rekenen op duizend fietsers. Deelnemen kost 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Dat is inclusief een klein aandenken maar exclusief de barbecue. Inschrijven kan eenvoudig via www.rotaryfietstocht.nl.

Dat kan tot en met zondag 6 mei. Het is ook mogelijk om via de site een extra gift te doen. De kaartjes worden thuisgestuurd. De organiserende clubs beloven de deelnemers wind in de rug en veel zon.

Bijna-thuishuis
Hospice Wassenaar is een bijna-thuishuis waar ongeneeslijk zieken met een levensverwachting van maximaal drie maanden liefdevol en in een zo huiselijk mogelijke sfeer worden verzorgd door onder meer zeventig vrijwilligers. Het hospice staat open voor iedereen, ongeacht geloofsrichting, achtergrond of inkomen. Het verzorgingsgebied omvat Wassenaar, Voorschoten en Noord-Den Haag. Afgezien van subsidies en een kleine eigen bijdrage van de gasten, is het hospice afhankelijk van giften en donateursbijdragen. Het hospice wordt bestuurd door vrijwilligers.

Sinds 2005 is Hospice Wassenaar gevestigd op de bovenste verdieping van een appartementencomplex nabij attractiepark Duinrell. Het hospice zou graag betere gastenkamers willen hebben (met eigen wc en douche), meer ruimte voor de medewerkers en de familie van de gasten (slaapplaats) en meer kantoorruimte. Tijdelijk kon hiervoor een extra appartement op een lagergelegen verdieping worden gehuurd van de Wassenaarse Bouwstichting. Gelijktijdig zoekt het bestuur een nieuw onderkomen dat ongeveer tweemaal zo groot is als de huidige 220 m2. De opbrengst van de Rotaryfietstocht is bestemd voor de realisatie en inrichting van de zeer gewenste nieuwe huisvesting.

Als u niet mee kunt of wilt fietsen, kunt u wel donderen: bankrekeningnummer 36.61.50.510 t.n.v. Stichting Vrienden van Hospice Wassenaar. Meer informatie is te vinden op www.hospicewassenaar.nl. Het hospice is bereikbaar via telefoonnummer 070 – 512 11 30.

Tags

Hospice
Gerelateerde artikelen
Back To Top