Skip to content

Arrestaties na woninginbraken in Wassenaar

11 april 201259 second read

Rond de paasdagen hield de politie twee verdachten (18 en 20 jaar) uit Gelderland aan op verdenking van een woninginbraak, nadat een oplettende buurvrouw melding had gemaakt van een woninginbraak in de wijk Kerkehout in Wassenaar.

Diverse politie-eenheden zochten in de directe nabijheid van de woning naar de verdachten. Na een uitgebreide zoektocht konden de twee verdachten worden gelokaliseerd en aangehouden. Beide mannen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die de hechtenis van het duo met 14 dagen verlengde.

Verder zijn dit weekend drie mannen uit Amsterdam (17, 22 en 25 jaar) aangehouden die in het bezit waren van gestolen goederen afkomstig van een woninginbraak in de wijk Zijlwatering en Haven te Wassenaar. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij deze inbraken.

Veel woninginbraken vinden plaats door zogenaamde gelegenheidsdieven. In nogal wat gevallen blijkt de dader snel binnen te komen via een open raam (ook op de bovenverdiepingen) of via een onafgesloten achterdeur. Controleer uw hang-en sluitwerk! Politie Wassenaar hecht grote waarde aan de participatie van burgers in het verhogen van de heterdaadkracht. Bij verdachte personen en/of voertuigen belt u met 0900-8844. Snel hulp nodig (bijvoorbeeld bij heterdaad situaties): bel 1-1-2.

Burgernetdeelnemers helpen de politie: kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl.

Tags

ArrestatiesInbraakWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top