Ga naar hoofdinhoud

Bloemcampschool doet mee met de jaarlijkse strandschoonmaakactie

11 april 201248 second read

Vanmorgen deden de leerlingen van groep 7 en 8 van de Bloemcampschool mee met de jaarlijkse strandschoonmaakactie. Om 10.00 uur gaf wethouder De Greef het officiële startsein voor de actie. De kinderen hielpen tot ongeveer 12.00 uur mee om de Wassenaarse Slag weer helemaal netjes te krijgen.

Na het startsein van de wethouder maakten de kinderen actief een gedeelte van het strand schoon onder begeleiding van de medewerkers van het Team Uitvoering van de gemeente. Wanneer er een gedeelte was schoongemaakt, werd er besproken wat zij zoal waren tegenkomen en werden er thema’s behandeld als het milieu en in het bijzonder het zeemilieu. Ook werd er voor de leerlingen een demonstratie gehouden met de strandschoonmaakmachine. Ter afsluiting kregen alle kinderen een consumptie.

Met de strandschoonmaakactie wordt ieder jaar door basisschoolleerlingen, in het kader van Natuur- en Milieu Educatie, een stuk strand schoongemaakt aan de Wassenaarse Slag. Het doel van de actie is om het milieu onder de aandacht van de jeugd te brengen.

Tags

Strandschoonmaakactie
Gerelateerde artikelen
Back To Top