Skip to content

Jongeren kunnen chatten met de politie

11 april 20122 minute read

Vanaf dinsdag 10 april kunnen jongeren twee keer per week, op dinsdag- en donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur, chatten met de politie op vraaghetdepolitie.nl. Boudewijn Mayeur is ‘digitaal wijkagent’, een internetrechercheur die het internet als wijk heeft en leidt de chatsessies.

Tijdens de online chatsessies zal Mayeur vragen van jongeren beantwoorden en hen helpen als zij problemen hebben op het gebied van veiligheid. “Met chatten op een vast tijdstip biedt de politie jongeren de mogelijkheid om regelmatig op een toegankelijke wijze in contact te komen met de politie en een razendsnel antwoord te krijgen. Dankzij de chatsessies kunnen jongeren op redelijk anonieme en laagdrempelige wijze advies en hulp krijgen”, aldus Mayeur.

Praat erover met de politie
Via vraaghetdepolitie.nl is het al mogelijk om vragen stellen aan de politie, maar de chatsessies vervullen de behoefte om een nog sneller antwoord te krijgen en het gesprek verder uit te diepen. Indien gewenst kunnen jongeren ook privé chatten met de politie en wordt het gesprek afgeschermd voor andere chatters. Via de site en de chatsessies sluit de politie aan op de manier van communiceren van jongeren: online.

Regelmatig chatten
Vraaghetdepolitie.nl organiseert sinds augustus 2011 chatsessies over uiteenlopende thema’s zoals loverboys en geweld op school, waarbij politieprofessionals jongeren helpen met het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen. Naast de chatsessies op de genoemde vaste tijdstippen, worden er ook nog chats georganiseerd over specifieke thema’s. Hierdoor verlaagt de politie de drempel om het gesprek aan te gaan met een agent en als vervolg daarop in sommige gevallen zelfs tot het doen van aangifte. Een aantal jongeren werkt op vrijwillige basis als politiejunior en ondersteunen Mayeur bij een aantal digitale taken van de politie, zoals de chatsessies.

Tags

ChattenJongerenPolitie
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top