Skip to content

Wandelen voor water

12 april 20122 minute read

In het kader van wereldwaterdag namen 250 leerlingen van het Adelbert College op donderdag 5 april deel aan de sponsorloop ‘Wandelen voor Water’. Wethouder Marc van Dijk was aanwezig om het startschot te geven. De leerlingen liepen zes km met zes liter water in flessen in de rugzak, zoals dat in Afrika dagelijks gebeurt. Het water is daar bovendien niet schoon en daardoor loopt men allerlei ziektes zoals cholera en diarree op.

Adelbert College
De stichting Aqua for All wil schoon en veilig water naar de dorpen en scholen in Afrika brengen d.m.v. pompen en watertanks. Om dat te kunnen verwezenlijken, lieten de leerlingen van het Adelbert College zich sponsoren voor ‘Wandelen voor Water’. Ook de gemeente Wassenaar sponsorde iedere deelnemende leerling met een vast bedrag. Er werd in samenwerking met stichting Wassenaar steunt Afrika ruim 5300 euro opgehaald door de leerlingen.  

Geldbedrag wordt verdubbeld
Het uiteindelijk opgehaalde geldbedrag wordt verdubbeld door Aqua for All. Met dit geldbedrag zullen o.a. de Maharuni Primary School en de Menzamwenye Primary en Secondary School, de scholen die worden gesponsord door de stichting Wassenaar steunt Afrika, nieuwe dakgoten krijgen, een functionerende waterput en sanitair waar men de handen kan wassen.

Wilt u een donatie doen, graag! Dit kan op rekening 155774131 o.v.v. wandelen voor water. Ook deze donaties worden verdubbeld (ANBI-status).

Tags

AdelbertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top