Skip to content

Heren 1 WZK Waterpolo wint wederom

16 april 20123 minute read

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen KZC uit Beverwijk op het programma. De ploeg uit Beverwijk staat in de middenmoot, maar heeft thuis al van de bovenste ploegen punten afgepakt. Dat kan WZK zich niet veroorloven met Brandenburg 2 nog steeds in de nek. WZK kende de nodige personele problemen in de aanloop naar de wedstrijd. Onder andere griep speelde parten bij twee spelers en daar kwam op vrijdag nog een keer de gebroken elleboog van Remon de Jong bij. Gelukkig konden Robert-Jan Kroon en Edwin van der Geest de ploeg uit Wassenaar versterken! KZC speelde volle press en WZK kreeg dan ook geen ruimte. WZK kon zich ook maar moeizaam aan deze press ontrekken en kwam slechts enkele keren in scoringspositie. Helaas kon WZK deze spaarzame mogelijkheden niet benutten, maar kon Patrick van Eijk de wassenaarders uiteindelijk wel op 0-1 zetten. Uit een man meer wist KZC de gelijkmaker te scoren en zo ging de tweede periode aanvangen met een 1-1 stand. In de tweede periode speelde WZK nog steeds niet goed en KZC maakte wederom een man meer goed af. Ook een man meer leverde WZK geen score op en in de derde periode kwam KZC zelfs op 3-1! De wedstrijd werd iets grimmiger en na wat U20’s, maakte één van de scheidsrechters een grote fout.

“Achterlijke gladiool” klonk het uit de mond van een van de spelers van KZC, maar de scheidsrechter stuurde hierop Roderic Vonk met een UMV weg. Deze onbegrijpelijke beslissing van de al niet zeer sterk fluitende scheidsrechters leverde ook nog een rode kaart op voor coach Ron van der Wild, overigens wel erg snel gegeven. Toen ook nog een supporter het bad uit moest keerde de rust terug en keek WZK tegen een lelijke 3-1 achterstand aan. Echter meteen na deze voorvallen wist de kleinste speler het tij te keren, Menno de Jong maakte de 2-3 en wist het tij te keren. Meteen in de vierde periode waren het namelijk Maurice Swillens met een intikker en wederom Menno de Jong die WZK op 3-4 wisten te brengen. Een domme U20 aan de kant van Wassenaar leverde de 4-4 op, maar toen was het aan de verre van fitte Raymond Vonk die binnen 20 seconde twee keer wist te scoren, 4-6 dus. Een hele mooie backworp van de midvoor van KZC betekende nog de 5-6, maar WZK speelde de resterende anderhalve minuut rustig uit en zijn ze nog twee wedstrijden verwijderd van het kampioenschap in 4A! Eerst nog uit naar het IJ in Amsterdam en dan op 28 april thuis tegen ZPCH, we hopen dan iedereen in het zwembad te mogen verwelkomen!

Tags

Heren 1WaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top