Skip to content

Jack de Vries komt naar Cultureel Centrum De Warenar

16 april 20123 minute read

Oud-staatssecretaris Jack de Vries is één van de 22 leden van het Strategische Beraad van het CDA dat in januari jl. het rapport ‘Kiezen en Verbinden’ presenteerde. Dit rapport is de voorzet voor een discussietour in het land over de nieuwe koers van het CDA. Op verzoek van het CDA-Wassenaar komt Jack de Vries dinsdag 17 april a.s. naar Cultureel Centrum De Warenar in Wassenaar. Van 20.00 tot 22.00 uur bent u (ook als u geen CDA-lid bent) van harte welkom om met Jack de Vries van gedachten te wisselen of om gewoon te luisteren naar zijn verhaal.

Nederland is een prachtig land om te leven. We zien volop initiatief van vrijwilligers, verenigingen en ondernemers. Maar dit beeld heeft ook een keerzijde. De economische crisis drukt zwaar en is voor vele mensen direct voelbaar in de portemonnee. Diverse mensen hebben geen baan meer of maken zich zorgen over de toekomst van zichzelf en die van de mensen om hen heen. De staatsschuld die rust op de schouders van de (toekomstige) werkende bevolking betekent dat iedere werknemer voor €50.000 inhet rood staat, en over tien jaar is dat € 65.000. Om die reden gaan we een periode van dringende zuinigheid tegemoet. Maar kunnen we en willen we bezuinigen op de zorg, de sociale zekerheid en op ontwikkelingshulp? Een ander vraagstuk is de verharding in de samenleving, die leidt tot gevoelens van vervreemding en onveiligheid. En op wereldschaal zien we de opkomst van nieuwe economieën, een kolossaal milieuvraagstuk en een internetrevolutie die de samenleving drastisch veranderen. Die vraagstukken dwingen tot antwoorden, voor nu, maar zeker voor onze kinderen. Deze opdracht heeft het CDA gegeven aan het Strategisch Beraad o.l.v. Aart-Jan de Geus. In totaal 22 CDA-leden uit alle hoeken van de partij en met een heel verschillende achtergrond stonden voor de taak om een nieuwe visie te ontwikkelen voor de komende tien à vijftien jaar. Het rapport, genaamde ‘Kiezen en Verbinden’ is op 21 januari aan de leden gepresenteerd als voorzet voor een discussie in het land. Het rapport van De Geus is namelijk geen kant-en-klaar plan, maar een stuk om over na te denken en met elkaar over te spreken. In juni zal de toekomstvisie definitief worden vastgesteld. Op verzoek van het CDA-Wassenaar zal Jack de Vries op dinsdag 17 april a.s. met CDA-leden en sympathisanten verder spreken over de keuzes waarvoor de maatschappij en dus het CDA staan.

Jack de Vries (1968) was van 18 december 2007 tot 18 mei 2010 staatssecretaris van Defensie in het kabinet Balkenende. In 2007 was hij verantwoordelijk voor de 100-dagencampagne van het kabinet-Balkenende IV en was hij partner bij Boer & Croon. De heer De Vries was daarvoor voorlichter van de CDA-Tweede Kamerfractie en politiek assistent van minister-president Balkenende. In de periode 2006-2007 leidde hij diverse verkiezingscampagnes van het CDA. Eerder werkte hij onder meer als voorlichter bij de Landmacht en in de zorgsector en was hij voorzitter van het CDJA. In 2011 trad hij in dienst van een internationaal bedrijf op het gebied van communicatiestrategie.

Tags

CDAJack de VriesWarenar
Gerelateerde artikelen
Back To Top