Skip to content

Snoei uw overhangend groen

17 april 201254 second read

Wassenaar is een gemeente met veel groen. Daar zijn wij met z’n allen trots op en daar kunnen wij dagelijks van genieten. De gemeente legt stoepen aan met een bepaalde breedte en die moet geheel benut kunnen worden door voetgangers. Ook moet de onderdoorgang van overhangend groen goed vrij gehouden worden. Wethouder Marc van Dijk: ‘Regelmatig constateert de gemeente dat bewoners het groen in hun tuin fors laten uitgroeien met als gevolg dat struiken of boomtakken ver en hinderlijk over de stoep hangen. Hierdoor blijft er nog maar een klein stukje van de stoep begaanbaar wat hinderlijk is voor voetgangers en in het bijzonder voor mensen die moeilijk ter been zijn (rollatorgebruikers, scootmobielen, invalidenwagens) en mensen met kinderwagens.

Wij willen bewoners vragen om eens kritisch naar het groen aan de kant van de openbare weg te kijken en dit – indien noodzakelijk – te snoeien”. De gemeentelijke Inspecteurs Openbare Ruimte houden regelmatig controles. Mocht het zo zijn dat bij inspectie sprake is van hinder of gevaar, dan zal de desbetreffende eigenaar/bewoner hierop geattendeerd worden met het verzoek te snoeien.

Tags

GemeenteGroenSnoeien
Gerelateerde artikelen
Back To Top