Skip to content

Expositie in Raadhuis De Paauw

18 april 20122 minute read

Wassenaar – In het Raadhuis De Paauw is tot en met 10 mei 2012 de expositie “Duin- en waterlandschappen”, geschilderd door Ab van Overdam, te bewonderen.

De expositie
Van Overdam laat in zijn geëxposeerde stukken duin- en waterlandschappen zien als een leeg toneel in afwachting van wonderlijke gebeurtenissen. De schilderijen lopen uiteen van gedetailleerde duinlandschappen tot bijna abstracte interpretaties van wateroppervlakten. De levenservaring en opgebouwde vaardigheid van de vijfenzeventig jarige kunstschilder zijn op deze tentoonstelling duidelijk terug te zien. Door de ogen van Van Overdam krijgt de ons omringende wereld een hernieuwde glans en betekenis. Kijkend naar zijn schilderijen is het alsof we de wereld weer voor het eerst zien.

De kunstenaar
Ab van Overdam zag in 1937 in onze hofstad Den Haag het levenslicht. Met een meesterschoenmaker als vader en twee 17e eeuwse schilders, Cornelis en Simon Kick, als voorouders was het niet verwonderlijk dat Van Overdam al op jonge leeftijd een grote liefde ontwikkelde voor handwerk en toegewijd vakmanschap. Van Overdam besloot dan ook een opleiding te volgen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij vervolgde zijn opleiding aan de prestigieuze Ecole des Beaux Arts te Parijs. Van Overdam is vooral bekend in het vak vanwege zijn diepgaande kennis van schildertechnieken gebaseerd op jarenlang literatuuronderzoek en talloze experimenten. Hij werkt nu veelal met schildertechnieken die overeenkomsten vertonen met de technieken van schilders uit de 17e eeuw en een beproefd schildersmiddel waarvan de receptuur ook terug gaat tot de 17e eeuw. Zo bouwt hij aan een eigentijds oeuvre met klassieke middelen.

Laat je verwonderen door het werk van Van Overdam en breng een bezoek aan de expositie! De openingstijden zijn donderdag tot en met zondag 12.00 tot 16.00 uur.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top