Skip to content

Politie Wassenaar waarschuwt voor fout fietsen

24 april 201241 second read

Wassenaar – Naar aanleiding van klachten van bewoners van de Lange Kerkdam is gebleken dat er op grote schaal aan de verkeerde zijde van de Lange Kerkdam wordt gefietst. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. De politie zal enkele dagen waarschuwen en vervolgens overgaan tot bekeuren.

Zowel fietsers, bromfietsers als scooters maken gebruik van het links gelegen fietspad terwijl de bestuurders zich begeven in de richting van de Rijksstraatweg/N44. De overtredingen worden op grote schaal verricht. Met name in de bocht van het fietspad Rijksstraatweg met de Lange Kerkdam is het zeer gevaarlijk omdat het voor automoblisten slecht te zien is dat er aan de verkeerde kant van de weg wordt gefietst.

Bureau Wassenaar heeft een stoepbord gemaakt met daarin een poster waarop wordt gewaarschuwd voor de overtreding. Na twee dagen waarschuwen zal de politie overgaan tot bekeuren.

Tags

FietsersLange KerkdamPolitie
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top