Skip to content

Jeroen Slaghekke in top tien bij debuut

26 april 20123 minute read

Wassenaar – Tijdens zijn debuutweekeinde in de Formule Renault 2.0 heeft Jeroen Slaghekke direct zijn talent kunnen tonen. Op de Duitse Hockenheimring scoorde de vice-kampioen Brits Formule Ford 2011 een zesde, zevende en elfde plaats met de Renault van Van Amersfoort Racing (VAR) in een startveld van 39 auto’s.

Het talent uit Wassenaar kreeg tijdens de seizoensopener een spoedcursus racen in de Northern European Cup Formule Renault 2.0. “Rijden op slicks in de regen, Safety Car situaties, herstarts, concurrenten die elkaar elimineren, en zelfs al een start vanaf pole position”, schetst Jeroen Slaghekke het avontuur op de fameuze Hockenheimring, slechts twee dagen nadat de deal met Van Amersfoort Racing definitief werd.

Het doel van de rookie was om een solide basis te leggen, maar het werd duidelijk meer dan dat. Het begon met een uitmuntende eerste kwalificatie. “Op een opdrogende baan heb ik gepusht waar het kon en de auto op de baan gehouden waar het moest.” Het bracht een prachtige vierde startpositie voor de eerste race.

Zijn allereerste race in een Formule Renault finishte Jeroen uiteindelijk knap als zesde in een veld van liefst 39 auto’s. “Mijn start was goed, maar daarna kwamen meer ervaren jongens voorbij. Vanaf plaats zes koos ik voor de punten. De zesde plaats leverde me bovendien de pole position op voor de derde race…”

De tweede wedstrijd van het weekeinde startte en finishte de coureur van Van Amersfoort Racing als elfde. “Tijdens m’n vliegende ronde in de kwalificatie ging de rode vlag, dat was pech. De elfde tijd was daarom niet eens zo slecht. De race zelf was enigszins saai, maar ik heb wel m’n punten gepakt.”

Op zondag vertrok Jeroen Slaghekke de laatste race vanaf pole position. “Ik ben niet helemaal tevreden over m’n start. De auto rolde en net op het moment dat ik iets van m’n gas ging, sprong het licht op groen.” De rookie kwam de eerste bocht uit als tweede en moest na de derde ronde nog een plaats prijsgeven. Op dat moment begon het venijnig te regenen, zodat de safety car naar buiten werd gestuurd.

“Net daarvoor ging ik iets te dwars en bij het corrigeren tikte ik een curbstone aan, zodat ik een 360 maakte. Een foutje waar ik flink van baal.” Jeroen sloot weer aan als negende en toonde bij de herstart zijn mentale veerkracht door meteen twee plaatsen terug te pakken.

Zo eindigde de rookie zijn eerste regenrace ooit in een Formule Renault op een degelijke zevende plaats. “Opnieuw punten scoren is super, maar de gedachte dat een podiumfinish mogelijk was, doet wel een beetje pijn”, meldt Jeroen eerlijk.  “Maar ik moet ook reëel zijn. De Renault is nieuw voor me, de circuits vreemd. Als dan je drie keer in de punten finisht, waarvan twee keer in de top tien, moet je gewoon tevreden zijn.”

Jeroen Slaghekke staat na het openingsweekeinde zevende in de stand om de Northern European Cup Formule Renault 2.0 als beste van zes Nederlandse coureurs. De volgende races zijn in het weekeinde van 21 juni op de Nürburgring.

Tags

FormuleJeroen SlaghekkeRenault
Gerelateerde artikelen
Back To Top