WZK Heren 1 als kampioen naar 3e klasse KNZB waterpolo

29 april 20122 minute read

In een volgepakt en sfeervol Sterrenbad speelde WZK heren 1 de laatste en beslissende wedstrijd van het seizoen. Vanaf de start van het seizoen werd de koppositie ingenomen. Tot op het laatst bleef de concurrentie echter in het kielzog en mocht de wedstrijd tegen ZPCH uit Hoofddorp niet verloren worden.

Wethouder Dienke Dekkers verrichtte de opening van de wedstrijd door bij het fluitsignaal van de scheidsrechters de wedstrijdbal in het water te leggen.

Vanaf de start was WZK de bovenliggende partij en al snel tekende Maurice Swillens voor de 1-0. Het spel golfde daarna wat heen en weer zonder scores. ZPCH kreeg een man meer, maar in plaats van de gelijkmaker leidde een onderschepping door WZK tot de 2-0 van Roderik Vonk. Snel daarna tekenende Menno de Jong met een afstandschot voor 3-0. Het eerste kwart eindigde met 4-1 (doelpunt Raymond Vonk) en bij WZK kon al een beetje aan het ontkurken van de champagnefles gedacht worden.

Het tweede kwart was er een om snel te vergeten, veel zwemmen maar weinig doelgerichte acties. Verdedigend werden nauwelijks kansen weggegeven. De goal van WZK in dit kwart was wel de mooiste van de wedstrijd. Een lange diagonale pass van Patrick van Eijk op Raymond Vonk werd door hem meteen doorgespeeld voor de goal van ZPCH. Maurice was al ter plaatse om de bal van dichtbij in te tikken.

In het derde en vierde kwart nam WZK verder gas terug en werd de wedstrijd kwalitatief minder. Twee strafworpen bleken gelukkig voor WZK niet aan ZPCH besteed.

Het sportieve ZPCH hield verder gelijke tred dankzij enkele goede inzwem- en midvooracties. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 10-5 met doelpunten van Patrick (2x), Roderik (2x) en Raymond.

Daarna konden de kampioensbloemen en champagne worden overhandigd door de D-jeugd aan trainer/coach Ron vd Wild en zijn mannen.