Skip to content

Moeizame overwinning Blauw-Zwart

30 april 20123 minute read

Afgelopen zaterdag speelde Blauw-Zwart zijn laatste thuiswedstrijd in de competitie. Om toch nog wat druk op koploper DWO te houden moest er beslist gewonnen worden. Dat lukte uiteindelijk wel, maar het was een overwinning die de schoonheidsprijs beslist niet verdiende.

Tegenstander DoCoS wat niet naar de Schulpwei gekomen om als speelbal van de UTS Van der Geest – UTS Abbink formatie te dienen. Hoewel er voor de Leidenaren niets meer op het spel stond gaven zij zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

Toch was de openingsfase voor de thuisploeg. Schoten van Jasper van den Boer (vrije trap) en Rick Hoogenboom gingen net over respectievelijk naast het doel van DoCoS keeper Van Abswoude. Een prima inzet van Michael Thijssen werd door de Leidse sluitpost gestopt.

Na zo’n 15 minuten kwam er wat meer evenwicht in de strijd en kon ook DoCoS zich voorzichtig voor keeper Nathan Los melden. Echt moeilijk kreeg hij het niet en wat hij moest doen, deed hij bekwaam. Zo stopte hij in de 31e minuut op fraaie wijze een schot van de DoCoS spits. De bal werd verder naar voren gewerkt, waar hij een eenvoudige prooi voor de DoCoS keeper leek te worden. Deze ging echter gruwelijk in de fout en miste volkomen, waarna het voor Jasper een eenvoudig kunstje was om de bal in het lege doel te schuiven.

De minieme voorsprong bleef tot de rust gehandhaafd.

Na de thee leek Blauw-Zwart de wedstrijd snel te willen beslissen. Mark kreeg na een vlot uitgevoerde aanval een mooie kans, maar werkte de bal rakelings langs het doel. Ook de daarop volgende aanvallen strandden of op de keeper of werden onnauwkeurig afgewerkt. En als je zelf niet scoort … u weet het wel.

Na een misverstand in de Blau-Zwart verdediging werd het 1-1. Dit tot grote vreugde van de spelers van DWO die, omdat hun eigen wedstrijd afgekeurd was, naar de Schulpwei waren gekomen om DoCoS aan te moedigen. Met deze 1-1 stand zouden zij immers kampioen zijn.

De gelijkmaker werkte verlammend op de UTS Van der Geest – UTS Abbink brigade. Het spel werd slechter en slechter en de overtuiging ontbrak. En omdat DoCoS enthousiast mee ging in het gemodder ontspon zich een schouwspel dat het aankijken nauwelijks waard was. Veel balverlies en foute passes waren het gevolg. Trainer Roel den Hartog besefte dat er wat moest gebeuren. Hij haalde Sebastiaan Graafstal en Mark van Kampen naar de kant en stuurde Frank van Deursen en Daniel Singleton het veld in, in de hoop het vuurtje weer wat aan te wakkeren. De Blauwen leefde inderdaad weer iets op en zetten wat meer druk op de Leidse verdediging. Dit resulteerde in een aantal pittige overtredingen van DoCoS en een evenredig aantal vrije trappen voor de thuisploeg.

In de 75e minuut eiste Thomas Prins zo’n vrije trap op. Zijn schot werd in eerste instantie door de keeper gestopt, maar nadat de bal weer was voor gegeven kon Rick Hoogenboom onhoudbaar in schieten: 2-1. In de resterende tijd gebeurde er weinig meer. Vermeldenswaardig is nog dat Michael Thijssen vlak voor tijd door Yorick Voogel werd vervangen.

Volgende week speelt Blauw-Zwart de laatste competitiewedstrijd uit tegen VVSB. Er van uit gaande dat DWO dan het kampioenschap al veilig gesteld heeft, kan deze wedstrijd beschouwd worden als een opwarmronde voor de nacompetitie, die op 19 mei met een thuiswedstrijd tegen Alphia begint.

Tags

BlauwZwartOverwinningVoetbal
Gerelateerde artikelen
Back To Top