Skip to content

4 Mei 2012 Dodenherdenking

1 mei 201250 second read

Wassenaar – Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Herdenking bij monument Schouwweg
Op 4 mei vindt in Wassenaar de Nationale Herdenking plaats bij het monument aan de Schouwweg. De stille tocht naar het monument start vanaf de hoek Nachtegaallaan/ Schouwweg. Om 19.30 uur wordt er verzameld.

Bij het monument wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Na het leggen van kransen en bloemen houdt de burgemeester een toespraak. De muziek wordt verzorgd door Muziekvereniging Excelsior.

Herdenking Waalsdorpervlakte
De Vereniging Erepeloton Waalsdorp organiseert de jaarlijkse Stille Tocht op de Waalsdorpervlakte. De stoet wordt opgesteld op het verlengde deel van de Oude Waalsdorperweg en vertrekt om circa 19.25 uur.

Bij het monument wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen.

Uw aanwezigheid bij de Nationale Herdenkingen op 4 mei wordt bijzonder op prijs gesteld. Kijk voor meer informatie op www.4en5mei.nl

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top