Skip to content

Onderscheiding voor de heer drs. C.J. de Bruin RA.

2 mei 20123 minute read

Wassenaar – Op dinsdag 1 mei om 11.30 uur reikte burgemeester drs. J.Th. (Jan) Hoekema een onderscheiding uit aan de heer drs. C.J. de Bruin RA. in de Trouwzaal op Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22 Wassenaar.

De heer De Bruin (66) was achtereenvolgens werkzaam als hoofd fiscale, juridische verzekeringszaken van IHC Holland (1971-1974), als financieel directeur van Heerema (offshore en engineering: 1974-1982), onder meer medeverantwoordelijk voor de fusie tussen de Koninklijke Adriaan Volker en de Steven Group (thans: de Koninklijke VolkerWessels), als oprichter/directeur van de investeringsmaatschappij Middelland Beheer BV (1973-1982) en laatstelijk als oprichter/directeur van de Indofin Group te Rotterdam. De firma Indofin Group is onder andere ontstaan uit de bedrijven Van Wijk & Heringa en de firma NIEAF N.V.. Het bedrijf heeft naast de vestigingen in Nederland, inmiddels ook vestigingen in Genève, Houston en Parijs. De heer De Bruin is actief betrokken bij het oprichten en realiseren van meerdere investeringen in verschillende bedrijven; zoals het opzetten van een goudmijnbedrijf Normandy Mining in Australië (1985) in samenwerking met de Charterhouse Group, het oprichten van Landal Greenparks (1996) en het herstarten van IHC Holland (2004). De heer De Bruin adviseert en ondersteunt ondernemers en helpt hen bij het ontwikkelen van een lange termijn visie. Hij zet zich actief in ten behoeve van meerdere handelsdelegaties en staat bekend als een succesvolle ondernemer en als een belangbehartiger voor Nederlandse ondernemers op nationaal en internationaal terrein.

Daarnaast is de heer De Bruin actief in de volgende (bestuurlijke) vrijwilligersactiviteiten:

– 1983-heden stimulator ten lid Raad van Advies van de Concours Hippique International Officiel CHIO). Vanaf 2003 actief als vice-voorzitter van de bouwstichting CHIO en vanaf 2007 oprichter en vervolgens voorzitter Trustfonds CHIO.
– 1985-heden ondersteuner en vrijwilliger ten behoeve van jonge kunstenaars in Nederland. Stimuleert kunstenaars en brengt hen ondernemerschap bij op (inter)nationaal terrein.
– 1990-heden stimulator en begeleider van jonge componisten en musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Concertgebouw in Amsterdam en van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en De Doelen te Rotterdam.
– 1995-heden inspirator, adviseur, bestuurslid Rijksakademie van Beeldende Kunsten.
– 2000-heden stimulator en ondersteuner onderzoeksproject “Generation R” van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.
– 2004-heden adviseur en vrijwilliger ten behoeve van de Stichting Carnegie International.
– 2004-heden stimulator en adviseur ten behoeve van het Maritiem Museum te Rotterdam.
– 2006-heden lid van de Raad van Toezicht van het National Humanities Center te Raleigh (VS).
– 2007-heden medeoprichter en bestuurslid van de stichting Ambachtsheerlijkheid Comstrijen.

De heer De Bruin wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tags

HoekemaKoninklijkOnderscheiding
Gerelateerde artikelen
Back To Top