Skip to content

17 mei Polderdag in het Land van Wijk en Wouden

3 mei 20123 minute read

Wassenaar – De polder, in de boer op! Op de Polderdag fiets en wandel je langs boerderijen en kwekerijen en kun je genieten van activiteiten en muziekoptredens in de mooiste tijd van het jaar.
 
Vier fietstochten en een wandeltocht
Ieder jaar met Hemelvaartsdag vindt de Polderdag plaats in het Land van Wijk en Wouden. Dit jaar is dat op 17 mei. Vier fietstochten zijn uitgezet door de dorpen Zoeterwoude, Stompwijk, Hazerswoude, Koudekerk, Voorschoten, Wassenaar, Leiderdorp en Kaag en Braassem. Je kunt ook kiezen een wandeling te maken door Hazerswoude onder leiding van een gids. Startpunten zijn open van 10.00 tot 13.00 uur.

Word wegwijs in eigen regio
Je fietst tijdens de Polderdag langs boerderijen en kwekerijen waar diverse activiteiten zijn georganiseerd. Vogelwerkgroepen geven uitleg over de weidevogels die je ziet en hoort. Een boer demonstreert hoe volgens eeuwenoude traditie boerenkaas wordt gemaakt. Luister naar muziek en proef lokaal gekweekt fruit. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Neem een kijkje op het boerenerf en in de stal, of laat je kind in de hooiberg spelen.
 
Lekker naar buiten
Ervaar het voorjaar in de polder. Geniet van de bloeiende slootkanten en de landelijke geur. Hoor koeien loeien en weidevogels roepen. Een volledig overzicht van de activiteiten is te bekijken op de website van de Polderdag: www.polderdag.nl
 
Fietsroutes
De vier fietstochten zijn twintig tot dertig kilometer lang. In de deelnemende dorpen en omliggende steden zijn diverse startpunten waar je je inschrijft en een routebeschrijving ontvangt. Bij de startpunten kun je terecht van 10.00-13.00u. De bedrijven hebben hun deuren open tot 16.00u.
 
Wandeltocht Hazerswoude
Je kunt ook kiezen te gaan wandelen in Hazerswoude. Onder leiding van een gids ben je ongeveer vier uur onderweg. De route gaat langs boerderijen en kwekerijen en op de route krijg je uitleg over de streek. Start om 12.00 uur bij Café de Egelantier, Raadhuisplein 1,  Hazerswoude-Dorp.
 
Kosten
Inschrijving kost slechts € 3,– per volwassene. Kinderen mogen gratis mee. Bij inschrijving ontvang je een routebeschrijving en programma.
 
Organisatie
De Polderdag is het initiatief van de stichting Grote Polder Groen(e) Hart, LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden, de Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Wijk & Wouden, Agrarische Natuurvereniging Santvoorde, Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Ade, Pact van Duivenvoorde en het Gebiedsplatform Land van Wijk en Wouden. De dag is dit jaar mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rijnstreek.
 
Startpunten
Hazerswoude
• Café de Egelantier
Raadhuisplein 1, Hazerswoude-Dorp
• Restaurant De Heeren Hoogwerff
Burgemeester Colijnstraat 1a, Boskoop
• VVV ‘Het Brugwachtertje’
Pieter Doelmanstraat 19,
Alphen aan den Rijn
• Akkerbouwbedrijf H.J. Spruijt
Noordeinde 120, Waddinxveen
 
Koudekerk/Leiderdorp
• NME centrum Weidezicht
Parkzicht 100, Leiden (bij kinderboerderij)
• Informatiecentrum HSL-A4
Bospolder 11, Leiderdorp
• Hortus Botanicus Leiden
Rapenburg 73, Leiden
• Café de Hoek
Dorpsstraat 50, Koudekerk aan den Rijn
 
Zoeterwoude/Stompwijk
• Café de Meester
Zuidbuurtseweg
57/58, Zoeterwoude-Dorp
• Brasserie Cronensteyn
Vlietweg 2, Leiden
• Café De Oude Sluys
Leidschendam, Sluiskant 26, Leidschendam
• Minicamping De Drie Morgen
Voorweg 155, Zoetermeer
• Eetcafé Aswieta
Dr. van Noortstraat 194, Stompwijk
• Schenkerij De Boomgaard,
Landwinkel Sonneveld
Omleidingsweg 2, Benthuizen
• Hortus Botanicus Leiden
Rapenburg 73, Leiden
 
Santvoorde
• Restaurant De Tender
J.Pellenbargweg 2, Valkenburg
(bij het Smalspoormuseum)
• Restaurant ’t Regthuys
Plein 18, Wassenaar
• Hortus Botanicus Leiden
Rapenburg 73, Leiden
• Het Wapen van Voorschoten
Voorstraat 16, Voorschoten
 
Meer informatie
De meest actuele informatie over routes, bedrijven en activiteiten is te vinden op de website www.polderdag.nl. Je kunt ook bellen met (0172) 58 85 37 en op de dag zelf met 06 – 29 55 58 51 (Dick en Margriet Sol)

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top