Skip to content

Open Dag bij Stichting Nationale Dierenzorg

4 mei 20122 minute read

Wassenaar – Het is weer lente dus tijd voor de jaarlijkse Open Dag bij Stichting Nationale Dierenzorg aan de Zijdeweg. Dit jaar zal deze op zondag 13 mei tussen 11 en 16 uur plaatsvinden. Inderdaad…op Moederdag. Maar wat is er nu leuker dan met je moeder, zoon of dochter naar de Open Dag van Dierenzorg te komen? Voor de moeders heeft Dierenzorg een leuke attentie.

Vernieuwde kleine hondenafdeling
Zoals altijd zijn deze dag alle afdelingen geopend voor publiek en kunnen bezoekers een kijkje nemen in het pension, asiel, de dierenambulance en de seniorenclub; het eerste bejaardentehuis voor honden en katten. Recent heeft Dierenzorg haar kleine pensionhonden afdeling verbouwd. Hierdoor zijn de kennels een stuk groter geworden en in een frisse gele kleur geverfd.

Asiel- en adoptiedieren
De plaatsbare asieldieren staan weer te trappelen zich van hun beste kant te laten zien in de hoop een nieuw baasje te vinden. Dierenzorg vraagt de speciale aandacht voor een aantal langzitters. Zo heeft er zich voor Phineas – een schildpadpoes van 10 jaar oud – nog altijd niemand gemeld. Zij woont nu al ruim twee jaar in het asiel. Ook Okkie – een altijd vrolijke kruising van 8 jaar – verblijft nu al geruime tijd aan de Zijdeweg. Natuurlijk zetten ook de adoptiedieren uit de Seniorenclub hun beste pootje voor tijdens de ‘catwalk’ in de hoop veel nieuwe adoptanten te werven.

Oude ambachten en streekproducten
Wegens groot succes vorig jaar, heeft Dierenzorg ook dit jaar een aantal oude ambachten uitgenodigd om een demonstratie van hun vak te komen geven. Ook is er weer een kleinschalige markt waar echte streekproducten, sieraden, keramiek, speelgoed en ander handwerk zal worden verkocht. Uiteraard is de rommelzolder geopend en de Wassenaarse coverband JOY zorgt voor de muzikale omlijsting.

Rad van Fortuin
Een terugkerend item tijdens de Open Dag is het Rad van Fortuin. Met het kopen van een lootje steunen bezoekers het werk van Dierenzorg en maken zij kans op mooie prijzen. De prijzen worden aangeboden door het Omniversum, Holland Casino Scheveningen, SEALIFE Scheveningen, Museon en Duinrell. Uiteraard is iedereen van harte welkom!

Tags

DierenzorgOpen Dag
Gerelateerde artikelen
Back To Top