Skip to content

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw O.W.A. Smit

9 mei 201249 second read

Op woensdag 9 mei a.s. uur reikt de burgemeester drs. J.Th. (Jan) Hoekema om 20.00 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw O.W.A. (Olga) Smit. De uitreiking vindt plaats tijdens de afscheidsreceptie van mevrouw Smit in de Wassenaarse brandweerkazerne aan de Johan de Wittstraat 39 2242 LV in Wassenaar. Mevrouw Smit (51) is van 1 december 1980 tot 31 januari 2011 betrokken als vrijwilliger bij de Brandweer Wassenaar naast haar werkzaamheden in de functie van Business Controller bij Siemens Nederland N.V. in Den Haag.

Mevrouw Smit is begonnen als vrijwillige brandwacht en in 1993 behaalde zij het diploma onderbrandmeester. Zij was één van de eerste brandwachten en vrouwelijke bevelvoerder in Nederland en leverde een actieve bijdrage aan de personeelsvereniging van de brandweer.
Mevrouw heeft ondersteuning verleend bij een aantal grote branden en verkeersongevallen in Wassenaar en de regio. Mevrouw Smit is een toegewijde en betrouwbare kracht die zich voor 100% heeft ingezet voor het Wassenaarse Brandweerkorps.

Mevrouw O.W.A. Smit wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tags

HoekemaKoninklijkLintje
Gerelateerde artikelen
Back To Top