Skip to content

Monumentale leeuwen bevrijd

9 mei 201233 second read

Wassenaar – Wethouder monumenten Henk de Greef (VVD) bevrijdt de ‘monumentale leeuwen’ van de glazen overkapping vóór het Wassenaarse raadhuis De Paauw. De overkapping is bedoeld om de marmeren beelden gedurende de winter tegen natuurinvloeden te beschermen. Regen, wind en vorst tasten namelijk het marmer aan. In oktober zal de overkapping weer terug worden geplaatst.

Achtergrond informatie
Prins Frederik woonde met zijn vrouw Louise van Pruisen van 1838 tot 1881 in Huis De Paauw. De vrouw van Prins Frederik en de vrouw van De Russische tsaar Nicolaas I waren zussen. Rond 1850 hebben de Russische tsaar en zijn vrouw Charlotte van Pruisen de marmeren leeuwen cadeau gedaan aan prins Frederik en prinses Louise.

Tags

BevrijdLeeuwenPaauw
Gerelateerde artikelen
Back To Top