Skip to content

70-jarige vrouw gedupeerd door babbeltruc

10 mei 20122 minute read

Wassenaar – De recherche van Bureau Wassenaar onderzoekt een babbeltruc, waabij van een 70-jarige vrouw geld en haar bankpas afhandig werd gemaakt.

Rond 12.00 uur werd er bij de woning van den vrouw aan de Van Limburg Stirumstraat aangebeld. Er stonden twee vrouwen voor de deur die broodjes verkochten. Toen de Wassenaarse aangaf geen interesse te hebben, knoopten de vrouwen een praatje over de buurt aan. Hierop liet de Wassenaarse haar binnen. Na een kwartiertje gingen de vrouwenweer weg. Pas later bleek dat de 70-jarige vrouw haar bankpas en wat geld miste. Hierop belde ze gelijk met de bank; de vrouwen bleken al meerdere malen te hebben gepind, in totaal voor ruim 2000 euro.

Politie zoekt getuigen
De politie onderzoekt de babbeltruc en is op zoek naar getuigen. Ook mensen die de vrouwen woensdag 9 mei hebben gezien, of bij wie zij wellicht ook hebben aangebeld, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan met de recherche van Bureau Wassenaar op telefoonnummer 0900-8844.

Het gaat om twee vrouwen van vermoedelijk Oost-Europese komaf. De ene vrouw is ongeveer 40 jaar, heeft een normaal postuur en zwart haar. Ze droeg een donkere broek en een zwarte jas. De tweede vrouw is iets ouder, vermoedelijk tussen de 50 en 60 jaar, heeft eveneens zwart haar en droeg een donkere hoofddoek. Ook droeg ze een donkere jurk.

Tags

BabbeltrucPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top