Skip to content

WZK zwemt mee met de Open Nederlandse Master Kampioenschappen

14 mei 20122 minute read

Afgelopen week werden in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven de Open Nederlandse Maters Kampioenschappen lange baan gehouden. WZK was hier met een drietal zwemmers vertegenwoordigd. Die zaterdag moest er al vroeg vertrokken worden om op tijd voor de ochtendsessie (8.00 uur) in Eindhoven aanwezig te zijn. Bij de masters worden de zwemmers in leeftijdsgroepen van 5 jaar ingedeeld. De jongste groep is 20 jaar en ouder en de eerst volgende 25 jaar en ouder, dit loopt op tot zeker 85 en ouder, al zijn de deelnemers aantallen hier zeer gering.

Onze WZK zwemmers vallen nog in de jongste groep, 20+. Als eerste kwam Tamara Hoogenboom aan de start op de 400 vrije slag wat haar een veertiende plaats opleverde, Alex Vermeulen zwom hierna de 50 vlinderslag, wat goed was voor een negende plaats. Ook Amanda Hoogenboom zwom de 50 vlinderslag, haar tijd van 40.14 lag dicht bij haar Pr. Hierna was het weer de beurt aan Alex op de 50 schoolslag, in een tijd van 35.01 werd hij zevende. Tamara ging weer voor de iets langere afstand, de 200 wisselslag, hier zwom zij naar een zeventiende plaats. Als laatste afstand werd de 100 rugslag gezwommen door Alex en Amanda, Alex veroverde een vijfde plaats en Amanda werd zeventiende.

Het was weer een hele leuke ervaring om in het 50 meter bad in Eindhoven mee te mogen zwemmen met dit NK, hopelijk zijn er volgende keer weer wat meer zwemmers beschikbaar om hier te kunnen starten. Kijk voor foto’s op onze site; www.wzk-wedstrijdzwemmen.nl

Tags

WZKZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top