Skip to content

Zondag 20 mei Brandweermuseum Wassenaar. Annie M.G. Schmidt middag

14 mei 201236 second read

Wassenaar – Wie kent Prélientje nog? Wie weet nog van het wasmiddel Pré? Breng uw (tastbare) herinneringen aan Pré en Prélientje mee naar het Brandweermuseum

Het Brandweermuseum Wassenaar besteedt op zondag 20 mei van 12 tot 16 uur aandacht aan Annie M.G. Schmidt, met voorlezen (om 13.30 uur) en met een kleine tentoonstelling over Prélientje en de brandweer.

Ruim 50 jaar geleden schreef Annie M.G. Schmidt kleine boekjes die met punten verkrijgbaar waren bij het wasmiddel Pré. Één van die boekjes was ‘Prélientje en de brandweer’. Annie Schmidt bewerkte later ook de bekende gouden boekjes: ‘De vijf brandweermannetjes’ en ‘Sam de brandweerkat’. 20 mei 1911 was de geboortedag van de schrijfster.

Locatie: Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar
Informatie: brandweermuseum@wassenaar.nl of 0629011009

Tags

Brandweermuseum
Gerelateerde artikelen
Back To Top