Skip to content

WZK zwemt goede Kring Kampioenschappen

24 mei 20123 minute read

Wassenaar – Terwijl in Hongarije de Europese Kampioenschappen zwemmen worden gezwommen werd in Nederland de afgelopen week de Kring Kampioenschappen in zwembad Maesemunde in ‘s-Gravenhage gezwommen. Deze wedstrijd werd over vier dagen gezwommen. Op de eerste dag kwam Michelle Bellekom op de 200 rugslag aan de start en wist in een tijd van 2.40.74 het clubrecord op deze afstand te verbeteren. Alex Vermeulen zwom hierna de op 200 schoolslag en de 100 vrije slag naar een eerste plaats wat hem de titel Kring Kampioen op deze afstanden opleverde. Bij de 200 vrije slag werden er toptijden gezwommen, bijna alle zwemster wisten een nieuw persoonlijk record te zwemmen.

Dag twee was het raak voor Helen Nie, zij veroverde op de 200 schoolslag de titel Kring Kampioen, Calum Dunn Rundle wist dit op de 200 vrije slag te doen en Alex Vermeulen op de 100 vlinderslag. Tweede plaatsen waren er voor Alex Vermeulen op de 200 rugslag en Michelle Bellekom op de 200 schoolslag. Derde werden Nadine Ansink en Petra Vermeulen op de 200 schoolslag en David Tickner op de 200 vrije slag.

De derde dag wist Alex Vermeulen wederom een kring titel in de wacht te slepen, dit keer op de 100 schoolslag. Zilver was er die dag voor David Tickner op de 400 vrije slag, Marina Welsh op de 100 rugslag en Georgia Taylor op de 200 wisselslag, deze laatste had met haar tijd van 2.48.71 tevens een nieuw clubrecord. Aan het einde van deze dag wisten ook de estafetteteams in de medailles te zwemmen. De jongens behaalden zilver op de 4×100 wisselslag en de meisjes zwommen naar het goud op de 4×100 vrije slag (ook deze tijd van 4.52.56 was goed voor een nieuw clubrecord).

De vierde en tevens laatste dag kwam Megan Albon uit op de 400 vrije slag, zij zwom een geweldige race en verbeterde haar tijd met maar liefst vierentwintig seconden, haar tijd van 5.17.08 was een verbeterding van het oude clubrecord uit 2007 met wel drie seconden. Er werden deze dag weer veel zilveren medailles behaald; Calum Dunn Rundle en Alex Vermeulen op de 100 rugslag, Lara Clucas op de 100 schoolslag en Calum Dunn Rundle op de 200 wisselslag. Ook hier waren de estafetteteams in topvorm, de meisjes veroverden goud op de 4×100 wisselslag en de jongens zilver op de 4×100 vrijde slag.

Al met al werden er zeven gouden, elf zilveren en vier bronzen medailles door de zwemmers van WZK bij elkaar gezwommen, ze zwommen samen wel vierenveertig persoonlijke records en er sneuvelden vijf clubrecords, een hele goede prestatie.

Tags

WZKZwemmen
Gerelateerde artikelen
Back To Top