Skip to content

Wassenaarse Slag ontvangt Blauwe Vlag 2012

25 mei 20122 minute read

Wassenaar – Wethouder Fred Sanders nam op vrijdag 25 mei trots de Blauwe Vlag 2012 voor Wassenaar in ontvangst. De uitreiking vond plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. In het bijzijn van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje maakte juryvoorzitter Patrick Poelmann bekend dat de Wassenaarse Slag de Blauwe Vlag mag voeren in 2012.

Derde keer Blauwe Vlag voor Wassenaar
Wethouder Fred Sanders is trots dat Wassenaar vandaag voor de derde keer de Blauwe Vlag heeft ontvangen: ‘Deze blauwe vlag bevestigt, zichtbaar voor iedereen, dat het Wassenaarse strand niet alleen mooi, gezellig en plezierig is, maar ook schoon en veilig.’
Wassenaar verdient de Blauwe Vlag omdat de Wassenaarse Slag voldoet aan de strenge beoordelingseisen zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

Blauwe Vlag 2012: Veilige en schone stranden en jachthavens
De Blauwe Vlag werd uitgereikt aan 52 Nederlandse stranden en 88 jachthavens. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van 2011. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne.
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Tags

2012Blauwe VlagWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top