Skip to content

SuS Stadtlohn wint 27e Blauw-Zwart C-toernooi

29 mei 20123 minute read

Wassenaar – Het was warm, zeer warm tijdens het Blauw-Zwart Internationaal C-toernooi dat afgelopen Pinksterweekend werd gespeeld. Toch weerhield dit de 300 deelnemers er niet van om fanatiek met elkaar de strijd aan te gaan. Op zaterdag vonden de eerste schermutselingen plaats en werd geprobeerd om een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de zondag te creëren. De meeste favorieten wisten hun wedstrijden te winnen, de ene keer met meer moeite dan de andere. Toen de kruitdampen van de eerste dag waren opgetrokken bleek dat de verwachte clubs zich voor de finalepoules hadden geplaatst. Toch vielen er een paar verrassingen te noteren. Zo eindigde Blauw-Zwart C1 overtuigend als winnaar van zijn poule. Ook het sterke TOGB uit Berkel en Rodenrijs en het Hongaarse Kelen schaarden zich bij de sterkste acht clubs.

Na het voetbalgeweld was het tijd voor een voortreffelijk diner, bereid door Keurslager Groeneveld. Na de maaltijd werd er nog even nagepraat over de voorbije dag alvorens de spelers hun slaapplaats opzichten.
Na de, voor sommige te korte, nachtrust brak de 2e toernooidag aan. Wederom was Blauw-Zwart C1 de verrassing van de dag. Sterker geachte tegenstanders als Kloetinge en DZC ’68, die beiden in de 3e divisie (dat is 2 klassen hoger dan de Blauwen) spelen, werden met goed voetbal op een zijspoor gezet.
In de andere kampioenspoule bleek het Duitse SuS Stadtlohn ongenaakbaar, zodat de finale in een heuse Nederland – Duitsland uit mondde. In deze finale bleken de Duitsers een tikkeltje sterker dan het vlaggenschip van Blauw-Zwart, dat een minimale 0-1 nederlaag moest slikken. Uiteraard waren de jongens teleurgesteld, maar stukje bij beetje kwam toch het besef dat deze 2e plaats in een zeer sterk deelnemersveld van 19 ploegen een zeer mooie prestatie was!
Na de prijsuitreiking en enkele welgekozen woorden van Hans Lagerberg, de voorzitter van hoofdsponsor de Club van 100 van Blauw-Zwart, konden alle deelnemers moe maar voldaan de thuisreis aanvaarden.
De Fairplay Cup werd gewonnen door Buitenpost. Beste keeper was Kelvin Huisman van Forum Sport, terwijl Chris Cetti van Fredericia tot beste speler van het toernooi werd gekozen.

Uiteraard kan een groots opgezet toernooi als dit niet zonder sponsors. Daarom dank aan De Club van 100, Maxxus, Miko, Lagerberg Verhuisgroep, Bella Servicebedrijf, Brasserie de Badmeester, Graphic Square, G. van der Holst & Zn. bv, Café Rooie Cor, Lifetrack Licht en Geluid, Van Ede, L.J. Sport, Hamaco verhuur, Tacx, Wassenaarsche Bouw Stichting, UTS Verhuisfenomeen, Staalbankiers, Jan Schuurman Kantoorvakhandel, Keurslager Groeneveld, Le Garage, Business Club Blauw-Zwart, Wildenberg Recycling, Van Ingen vloeren, Kluswijs Van Veen, A. l’Ami, Party Rental Company en de vele, vele vrijwilligers van Blauw-Zwart.

Eindstand van het 27e Blauw-Zwart Internationaal C-toernooi
1. SuS Stadtlohn
2. Blauw-Zwart C1
3. FC Kelen
4. Kloetinge
5. Fredericia KFUM
6. TOGB
7. Forum Sport
8. DZC ’68
9. Varde IF
10. Budapest KFC
11. SV Westfalia ’07 Hopsten
12. Blauw-Zwart C2
13. vv Buitenpost
14. sv Polanen
15. Blauw-Zwart C4
16. DSO
17. Blauw-Zwart C3
18. Jordan Boys
19. Blauw-Zwart C5

Tags

BlauwZwartC-ToernooiCToernooiSus Stadtlohn
Gerelateerde artikelen
Back To Top