Skip to content

Twee verdachten aangehouden met nepvuurwapen

30 mei 201247 second read

Wassenaar – De politie ontving woensdag 29 mei omstreeks 13.55 uur een melding van een getuige die twee mannen met een vuurwapen in een auto aan een parkeerterrein aan de Zijdeweg had gezien.

Agenten namen direct poolshoogte en troffen het tweetal. Door middel van een zogenaamde autoprocedure zijn beide verdachten uit de auto gepraat. Agenten hielden en 29-jarige Hagenaar en en 31-jarige man zonder vaste voon of verblijfplaats aan. In de auto werd een nepwapen aangetroffen.

Gevaar van nepwapens
Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze look-a-likes echter verboden. Wie toch een dergelijk wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Tags

AangehoudenNepvuurwapenPolitie
Gerelateerde artikelen
Back To Top