Skip to content

Stijgende lijn auto-inbraken in Wassenaar

21 juni 201254 second read

De afgelopen weken ziet de politie een stijgende lijn in het aantal inbraken in auto’s in Wassenaar. In de maanden mei en juni telt de politie al ruim 40 auto-inbraken, tegenover 28 in de eerste vier maanden van het jaar. De politie wil inwoners van Wassenaar erop wijzen dat door het nemen van relatief eenvoudige maatregelen de kans op een auto-inbraak verkleind kan worden en zet alles op alles om verdachten aan te houden.

Ook afgelopen nacht was het raak. De politie ontving zeker vier aangiften. Het probleem speelt in bijna alle wijken van de gemeente Wassenaar waarbij vooral de wijken Groot Deijleroord, Ter Weer, Den Deijl en Nieuw-Wassenaar in de belangstelling van de inbrekers staan.

De daders slaan doorgaans toe in de nachtelijke uren tussen 01:00 uur en 06:00 uur. Men knipt een gat in het portier en schakelt de deurvergrendeling en alarmbeveiliging uit zodat het voertuig kan worden geopend. Ook komt het voor dat men een autoruit in slaat om binnen te komen. De dader(s) zijn vooral geïnteresseerd in airbags, navigatiesystemen, radio- en cd-spelers en andere waardevolle spullen.

Bron: InfoThuis TV

Tags

AutoinbraakStijgingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top