Skip to content

Groep 8 van de Nutsschool: “Verboden toegang”

22 juni 20123 minute read

Wassenaar – Bij de ingang van de Nutsschool stond donderdagavond, 21 juni jl, een aantal bijna onherkenbare leerlingen uit groep acht het programmaboekje van de musical “Verboden toegang” uit te delen. In tegenstelling tot de titel van deze musical waren de ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen, tantes en ooms meer dan welkom op deze bijzondere avond.

Binnen was de zaal tot op de laatste stoel bezet: een prachtige opkomst. De verwachtingen waren hooggespannen. Weken, zo niet maanden, had groep acht naar deze avond toegewerkt. En het resultaat was er!

Rust, reinheid en regelmaat.
Het verhaal is actueel: een fusie tussen twee scholen veroorzaakt spanningen tussen twee kampen. De leerlingen van het Thudor en Spaklis zijn tot elkaar veroordeeld, docenten hebben geen idee waar ze les moeten geven, de schoolleiding maakt zich zorgen over de financiën en dan is er ook nog een narrige docente Nederlands die vindt dat muziek verderfelijk is: rust, reinheid en regelmaat moet er heersen, maar vooral: STILTE!

rust reinheid regelmaat

Het moge duidelijk zijn, die stilte komt er niet. De school staat op zijn kop: leraren en leerlingen willen een talentenjacht organiseren die verboden wordt door de schooldirecteur. De school wordt gered dankzij de presentatrices van het tv-programma ‘Hollands talentenjacht’ die ongenood de school met camera’s bestormen.
Die redding wordt in eerste instantie belemmerd, want de dames worden gearresteerd op verzoek van de schooldirecteur. Leerlingen en leraren komen in opstand en dwingen een talentenjacht af. De directeur gaat overstag en stemt in met een korenfestival. Niet bepaald de talentenjacht die men voor ogen had.

Verboden toegang.
Echter, een probleem komt nooit alleen: een leerling van de school vermist. De narrige juf Nederlands zou hier meer van weten… Door een verspreking van deze dame komen leerlingen er achter dat Max niet zomaar verdwenen is, maar door haar werd opgesloten in de kamer met het bordje ‘Verboden toegang’ op deur. Achteraf zal blijken dat zij hiermee een kapitale fout maakte (het kamertje bleek een ‘schatkamer’ te zijn vol prijzen, gouden platen en andere parafernalia van de schooldirecteur).

u bent rockin billie

Rockin’ Billie
Dankzij deze escalatie, én door de aanwezigheid van de onderwijsinspecteur die zich zorgen maakt over het feit dat de leerlingen geen muzieklessen meer zouden krijgen, komt aan het licht dat de schooldirecteur zich in een spagaat bevond. Gechanteerd werd hij zelfs. Hij dacht te moeten kiezen tussen geld en de muziek… Maar de directeur, een gewezen ster die luisterde naar de naam Rockin’ Billie, hoeft uiteindelijk niet te kiezen en daarmee is de school gered en wordt er alsnog een talentenjacht georganiseerd.

mag ik een boek lenen

Geen verboden toegang
Prachtige kostuums, overdonderende make-up (dankzij de grimeurs Sandra vd Assem, Esther Cohen en Marie-Suzanne van Waesberghe), schitterende decors (gemaakt door Marjolijn Bach, moeder van een leerling uit groep 7 en bijgestaan door andere ouders), goede geluidseffecten, geweldig spel en uitstekend gezongen liedjes maakten deze avond tot een avond die ons nog heel lang zal heugen.
De staande ovatie bewees het: juf Conny Cappetti, die in deze pittige tijden zich steeds gesteund wist door directeur Gerard Meijer en al haar andere collega’s, heeft het weer voor elkaar gekregen. Ook dit jaar was de musical van groep acht van de Nuts een daverend succes.

Na afloop van de musical, in het slotwoord van de penningmeester, Jim Schalm, van het schoolbestuur werd nog eens benadrukt dat – hoewel het bordje “Verboden toegang op grond van Art.461.Wetb.v.Strafr.” op het schoolhek iets anders zegt – ook deze groep 8 na dit schooljaar op de Nuts welkom blijft…

© heleenogier.nl

Tags

Groep 8Groep8NutsschoolVerboden toegang
Gerelateerde artikelen
Back To Top