Skip to content

CDA stelt vragen over veilgheid in Tikibad

27 juni 201234 second read

Wassenaar – De problemen met de veiligheid zijn in zwembaden (waaronder de corrosie van stalen ophangconstructies) al jaren bekend. Het afbreken van bijvoorbeeld een geluidsbox zoals in Tilburg kan desastreuze gevolgen hebben. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft geconstateerd dat in het Tikibad niet is aangetoond dat voor de verbindingen en de ophangconstructies roestvrij staal is gebruikt van het juiste type. Evenmin is aangetoond dat de constructieve veiligheid van de verbindingen en ophangconstructies in de afgelopen twee jaar is geinsprecteerd aldus de Inspectie.

Het CDA heeft het college gevraagd of er inmiddels met de directie van Duinrell afspraken zijn gemaakt over het nemen van maatregelen en op welke termijn een mogelijke onveilige situatie is verholpen.

Tags

CDATikibadVeiligheid
Gerelateerde artikelen
Back To Top