Skip to content

Politiebureau Wassenaar stelt bikers voor aan burgemeester

3 juli 20122 minute read

Wassenaar – Op dinsdag 3 juli heeft politiebureau Wassenaar zijn “politiebikers” voorgesteld aan burgemeester Jan Hoekema. Het bureau heeft onlangs het aantal bikers bijna verdrievoudigd van 4 naar 10.
 
Burgemeester Jan Hoekema is verheugd over de toename van het aantal politiemensen op de bike. “Op een fiets hoor je nu eenmaal veel meer dan in een auto. Bovendien is het voor de politiebikers makkelijker om door het soms drukke verkeer te rijden. Vooral in de winkelstraten verplaatst een politiebiker zich vlotter dan met de auto.” De politiebikers mogen overigens in de Langstraat ook fietsen op tijden dat dit voor overige fietsers niet is toegestaan. De aanwezigheid van politiebikers heeft absoluut een gunstig effect op de veiligheid in dit winkelgebied”, aldus Hoekema.

Ploegchef Patricia van den Bogaert ziet veel voordelen in deze manier van surveilleren: “De afstand tussen politie en inwoner is kleiner als je per fiets surveilleert, je begeeft je letterlijk tussen de mensen.  De politie is hierdoor beter aanspreekbaar. Het biketeam niet alleen bestaat uit agenten en hoofdagenten maar ook een brigadier en één van de leidinggevenden maken hiervan deel uit. Op het bureau is met veel enthousiasme gereageerd op de uitbreiding van het aantal politiebikers. Veel collega’s hebben zich dan ook aangemeld voor de bikeopleiding”, aldus Van den Bogaert
 
Politiebiker is een nevenfunctie binnen het korps Haaglanden. Tijdens de opleiding leren agenten onder andere hoe ze op de fiets verdachten kunnen aanhouden en hoe zij met hun fiets trappen op en af kunnen rijden. Zowel in de zomer als in de winter worden bikers in Wassenaar ingezet.

Tags

BikersBurgemeesterPolitiebureau
Gerelateerde artikelen
Back To Top