Skip to content

De lucifer is op

9 juli 20122 minute read

Wassenaar – Restaurant Lucifer in Wassenaar is gesloten. De ondernemers Mirjam Putto en Mathieu Roza missen de basis om verder te gaan sinds ze hun privérelatie vorig jaar beëindigden en hebben een punt gezet achter de bedrijfsvoering, zo melden ze op de website van hun eetgelegenheid.

‘Het eigenzinning restaurant Lucifer in Wassenaar heeft haar deuren per 1 juli gesloten’, staat te lezen op de website van de eetgelegenheid van Mirjam Putto en Mathieu Roza. ‘In haar korte bestaan van twee jaar ontving het restaurant veel positieve waardering.’

Lucifer was opgenomen in de culinaire gidsen SpecialBite en Lekker, heeft 15 punten in de GaultMillau-gids van 2012 en behaalde in 2010 een tweede plaats in de strijd om de Gouden Pollepel van het Algemeen Dagblad.

Mirjam Putto was door GaultMillau bovendien genomineerd voor de titel Talentvol gastheer/-vrouw 2012. De prijs ging naar Laura de Weerdt, die toen nog werkzaam was bij tweesterrenrestaurant’t Brouwerskolkje in Overveen en nu in dienst is bij het met één Michelinster bekroonde Rotterdamse restaurant Ivy.

Belangrijkste reden voor de sluiting van het restaurant is het stuklopen van de relatie, die beide eigenaren hadden. ‘Daarmee viel uiteindelijk de basis weg om het restaurant in haar huidige vorm te handhaven.’

Putto en Roza begonnen 1 juni 2010 met Lucifer, dat toen bijna een jaar open was. Het talentvolle duo kwam over van restaurant Niven in Rijswijk, waar beiden getuige waren van de toekenning van een Michelinster aan chef Niven Kunz. Ze melden op de website dat ze beiden hun eigen, nieuwe weg gaan zoeken in de horeca.

© MissetHoreca.nl
bron: Restaurant Lucifer in Wassenaar dicht

Tags

LuciferRestaurantSluit
Gerelateerde artikelen
Back To Top